Malinové holandské rezy.

jarbra - bez fotkyjarbra, 29. júla 2012
Malinové holandské rezy.
Foto: jarbra

Mám rada recepty z listkového cesta,pretože sú jednoduché,rýchle na priprávu a chutné.Recept zo Života.

Suroviny

300 g
2 PL
2 PL
 Bez kostok
500 ml
2 ks
3 PL
2 ks
Poleva:
150 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Listkové cesto rozvaľkáme na 20 cm x 30 cm.Plech opláchneme studenou vodou.Cesto položíme na plech a popicháme vidličkou.

    Malinové holandské rezy. - obrázok 1
  2. 2

    Cesto upečieme v predhriatej rúre do zlatistá. Ešte horúce rozrežeme na dva široké pásy 10 cm.

  3. 3

    Poleva: Malinový kompót,(alebo čerešňový bez kôstok, jahodový ) precedime.Kompótovu šťavu 250ml privedieme do varu. K 50 ml kompótovej šťavy pridáme a rozmiešame 2PL práškového cukru , 2PL majzeny a vlejeme do horúcej šťavy. Necháme zovrieť za stáleho miešania.

    Malinové holandské rezy. - obrázok 3
  4. 4

    Do uvarenej hmoty pridáme maliny (čerešne,jahody) a necháme vychladnúť.Na cesto jeden pás natrieme vychladnutú plnku.Śľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom ,vanilínovým a práškovým cukrom .Natrieme na hrubo na malinovú plnku a dáme do chladu stuhnúť.

  5. 5

    Poleva: Práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou a 2 PL kompótovej šťavy dohladka. Druhý plat cesta,potrieme polevou a nakrájame ho na štvorce.

  6. 6

    Na stuhnutu šľahačku poukladáme štvorce.Rezy nakrájame a môžme ešťe vrch ozdobíť zvyšnou šľahačkou.

    Malinové holandské rezy. - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia