Foto: jarbra
Mám rada recepty z listkového cesta,pretože sú jednoduché,rýchle na priprávu a chutné.Recept zo Života.
Postup
-
1
Listkové cesto rozvaľkáme na 20 cm x 30 cm.Plech opláchneme studenou vodou.Cesto položíme na plech a popicháme vidličkou.
-
2
Cesto upečieme v predhriatej rúre do zlatistá. Ešte horúce rozrežeme na dva široké pásy 10 cm.
- 3
Poleva: Malinový kompót,(alebo čerešňový bez kôstok, jahodový ) precedime.Kompótovu šťavu 250ml privedieme do varu. K 50 ml kompótovej šťavy pridáme a rozmiešame 2PL práškového cukru , 2PL majzeny a vlejeme do horúcej šťavy. Necháme zovrieť za stáleho miešania.
- 4
Do uvarenej hmoty pridáme maliny (čerešne,jahody) a necháme vychladnúť.Na cesto jeden pás natrieme vychladnutú plnku.Śľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom ,vanilínovým a práškovým cukrom .Natrieme na hrubo na malinovú plnku a dáme do chladu stuhnúť.
- 5
Poleva: Práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou a 2 PL kompótovej šťavy dohladka. Druhý plat cesta,potrieme polevou a nakrájame ho na štvorce.
- 6
Na stuhnutu šľahačku poukladáme štvorce.Rezy nakrájame a môžme ešťe vrch ozdobíť zvyšnou šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu