Cestoviny s omáčkou à la Katka
Foto: camille21
Cestoviny sa dajú robiť na milión spôsobov, toto je jeden z nich. Alebo čo chladnička dala…
porcie
príprava
Postup
-
1
Do osolenej vody dáme variť cestoviny. Slaninu nakrájanú na plátky rozkrájame na menšie kocky a opečieme na panvici.
- 2
Opečenú slaninu vyberieme z panvice a na masti zo slaniny krátko opečieme cesnak a najemno nasekanú čili papričku. Ale opatrne, aby sme ich nespálili. Čili si dáme podľa vlastného uváženia, pretože každý má rád iný level štipľavosti.
- 3
Keď krátko osmahneme cesnak a čili, zalejeme ich šľahačkovou smotanou, ktorú krátko povaríme. Dávame pozor, lebo smotana sa rada vyberie na prechádzku aj mimo panvice :)
- 4
Keď smotana chvíľu prevrie, pridáme k nej nastrúhaný syr. Poriadne miešame. Znova dávame podľa toho, kto má ako rád syrovú omáčku. Ja som použila údený eidam.
- 5
Nakoniec pridáme do omáčky opečenú slaninu, uvarené scedené cestoviny a všetko spolu premiešame. Na tanieri si môžeme cestoviny dozdobiť sušeným ligurčekom. Dobrú chuť :)
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu