Jelenie roládky so zemiakovým sufflé

Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 29. decembra 2010
Jelenie roládky so zemiakovým sufflé
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

450 g
100 g,
50 g
500 g
200 g
4 ks
4 lyžice
 mletý




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky pretlačíme, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame so zemiakmi, dochutíme soľou, muškátovým orechom a pridáme sneh. Masu vložíme do formičky a pečieme v rozpálenej rúre na 180 oC asi 10 až 12 minút.

  2. 2

    Mäso odblaníme, nakrájame na porcie a naklepeme. Osolíme, okoreníme a naplníme plátkami údeného mäsa, syra a zatočíme do roládky.

  3. 3

    Opekáme z každej strany 3–4 minúty. Mäso potom vyberieme a výpek posypeme múkou a podlejeme vývarom. Prevaríme a omáčkou prelejeme mäso.

Diskusia k receptu

mamatata2
Ja mäso mám, aj keď nie to údené, ale nemám formičky na to sufflé. Niečo vymyslím, ale je to super inšpirácia na novoročný obed. Dúfam, že sa podarí. Pekný zvyšok roka prajem.
bettka
Myslím si, že mäso bude po 3´ tvrdé. údené jelenie je tiež problém.
jamarlen
jelení chrbát - jelenia sviečková, to je minútka, tvrdé to nebude....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia