Jelenie roládky so zemiakovým sufflé
Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 29. decembra 2010
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 29. decembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Uvarené zemiaky pretlačíme, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame so zemiakmi, dochutíme soľou, muškátovým orechom a pridáme sneh. Masu vložíme do formičky a pečieme v rozpálenej rúre na 180 oC asi 10 až 12 minút.
- 2
Mäso odblaníme, nakrájame na porcie a naklepeme. Osolíme, okoreníme a naplníme plátkami údeného mäsa, syra a zatočíme do roládky.
- 3
Opekáme z každej strany 3–4 minúty. Mäso potom vyberieme a výpek posypeme múkou a podlejeme vývarom. Prevaríme a omáčkou prelejeme mäso.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu