Prepeličky na rytiersky spôsob

anajka - fotkaanajka, 8. januára 2012
Prepeličky na rytiersky spôsob
Foto: anajka

Tento recept je náš vlastný. Mali sme doma prepeličky a tak sme hľadali nejaký dobrý recept. Prečítali sme si ich dosť, ale stále nám Zobraziť celý popisTento recept je náš vlastný. Mali sme doma prepeličky a tak sme hľadali nejaký dobrý recept. Prečítali sme si ich dosť, ale stále nám tam niečo chýbalo a tak sme si povedali, že skúsime niečo sami. A tu je výsledok.

5
porcií
50 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

10 ks
10 plátkov dlhých
plnka:
2 ks
10 dkg varené
1 ks
2 ks
2 dcl
omáčka:
4-5 pol.lyžice
 -mleté




Postup

  1. 1

    Prepeličky dáme predvariť do slanej vody na 30 min. Vyberieme a dáme vychladnúť na tanier. Plnka: Nakrájanú cibuľu orestujeme do zlata a necháme vychladnúť. Nakrájame si údené mäso na drobné kocky, nakrájané rožky zalejeme mliekom. Do misy dáme - mäso, vytlačené rožky, vajcia, orestovanú cibuľu, petrž. vňať, provensálske bylinky, soľ, korenie a vegetu.

    Prepeličky na rytiersky spôsob - obrázok 1
  2. 2

    Rukami si vypracujeme plnku, ktorú podľa potreby môžeme zahustiť strúhankou.

    Prepeličky na rytiersky spôsob - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnuté prepeličky naplníme plnkou a každú prepeličku obalíme plátkom slaniny. Zvyšnú plnku vytvarujeme a uložíme do pekáča. Prečo na rytiersky spôsob? Na priloženej fotke vidno že perpeličky po obalení do slaniny vyzerajú ako rytieri čestnej légie.

    Prepeličky na rytiersky spôsob - obrázok 3
  4. 4

    Prepeličky podlejeme vývarom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C asi 40 min. Potom odstránime alobal, prelejeme výpekom a dáme dopiecť ešte na ďaľších 15 min.

    Prepeličky na rytiersky spôsob - obrázok 4
  5. 5

    Príprava omáčky: Na panvicu si dáme vývar, červené suché víno, brusnicový kompót a korenie štyroch farieb a zredukujeme. Na zjemnenie pridáme plátok masla. Omáčku jemne zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode a prevaríme. Omáčku po konečnom dochutení prepasírujeme cez sitko. Chuť by mala byť sladkokyslá.

    Prepeličky na rytiersky spôsob - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s dusenou ryžou, nakrájanou plnkou a broskyňou s brusnicovým kompótom. Celé podlejeme omáčkou a prepeličky prelejeme výpekom. Prajeme dobrú chuť.

    Prepeličky na rytiersky spôsob - obrázok 6

Diskusia k receptu

anajka
Ďakujem, skús od chovaťeľov, v METRE alebo na nete. Ja som ich dostala, takže som to mala jednoduché. Iba urobiť a spapať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia