Tento recept je náš vlastný. Mali sme doma prepeličky a tak sme hľadali nejaký dobrý recept. Prečítali sme si ich dosť, ale stále nám Zobraziť celý popisTento recept je náš vlastný. Mali sme doma prepeličky a tak sme hľadali nejaký dobrý recept. Prečítali sme si ich dosť, ale stále nám tam niečo chýbalo a tak sme si povedali, že skúsime niečo sami. A tu je výsledok.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 10 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 10 plátkov dlhých | 
                                                             | 
                                                    
| plnka: | |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 10 dkg varené | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| omáčka: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 4-5 pol.lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| -mleté | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Prepeličky dáme predvariť do slanej vody na 30 min. Vyberieme a dáme vychladnúť na tanier. Plnka: Nakrájanú cibuľu orestujeme do zlata a necháme vychladnúť. Nakrájame si údené mäso na drobné kocky, nakrájané rožky zalejeme mliekom. Do misy dáme - mäso, vytlačené rožky, vajcia, orestovanú cibuľu, petrž. vňať, provensálske bylinky, soľ, korenie a vegetu.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Rukami si vypracujeme plnku, ktorú podľa potreby môžeme zahustiť strúhankou.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Vychladnuté prepeličky naplníme plnkou a každú prepeličku obalíme plátkom slaniny. Zvyšnú plnku vytvarujeme a uložíme do pekáča. Prečo na rytiersky spôsob? Na priloženej fotke vidno že perpeličky po obalení do slaniny vyzerajú ako rytieri čestnej légie.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Prepeličky podlejeme vývarom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C asi 40 min. Potom odstránime alobal, prelejeme výpekom a dáme dopiecť ešte na ďaľších 15 min.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Príprava omáčky: Na panvicu si dáme vývar, červené suché víno, brusnicový kompót a korenie štyroch farieb a zredukujeme. Na zjemnenie pridáme plátok masla. Omáčku jemne zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode a prevaríme. Omáčku po konečnom dochutení prepasírujeme cez sitko. Chuť by mala byť sladkokyslá.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Podávame s dusenou ryžou, nakrájanou plnkou a broskyňou s brusnicovým kompótom. Celé podlejeme omáčkou a prepeličky prelejeme výpekom. Prajeme dobrú chuť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu