Hruškový koláčik - bezlepkový fotorecept

zuzka193 - fotkazuzka193, 12. júla 2011
Hruškový koláčik - bezlepkový (fotorecept)
Foto: zuzka193

Tento koláčik sa dá urobiť aj ako pekná torta.

16
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto :
4 ks
4 lyžice teplá
1 ks
200 g
60 g
110 g
1 ks
30 g
Plnka :
450 g
250 ml
250 ml
1 ks
1 ks
2 lyžice
1 lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na prípravu cesta.

    Hruškový koláčik - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia rozbijeme, oddelíme bielky od žĺtkov. K bielkom pridáme 4 lyžice teplej vody a vyšľaháme dotuha.

    Hruškový koláčik - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme vanilínový cukor, kryštálový cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Postupne primiešame žĺtky, pomleté orechy, preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom a vypracujeme cesto. Vylejeme na plech vyložený papierom a dáme upiecť.

    Hruškový koláčik - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hrušky precedíme a necháme odkvapkať. Hrušky pokrájame na tenké plátky a poukladáme na vychladnuté cesto.

    Hruškový koláčik - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si suroviny na plnku.

    Hruškový koláčik - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Šľahačkovú smotanu vyšľaháme spolu s vanilínovým cukrom a smeta-fixom, šľahačku zmiešame s kyslou smotanou a nakoniec primiešame 2 lyžice sirupu SodaStream.

    Hruškový koláčik - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Túto zmes natrieme na hrušky a posypeme škoricou.

    Hruškový koláčik - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

elisticka
zaujimave ta voda do bielkov... myslela som ze sa to neda vyslahat.... dobry bezlepkac ..ukladam:-))
cica2
vyzerá ako zákusok, je krásny a určite aj výborný!:)
regi21
vyzera super.............uz sa mi zbiehaju slinky.......
qaroh
Ja robím tento koláčik od kamarátky:
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.

Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha