Foto: marymelb7
Tagine je keramická marocká nádoba a všetko čo sa v nej varí sa tiež volá tagine. Jedlo sa neodokrýva a nemieša. Para Zobraziť celý popisTagine je keramická marocká nádoba a všetko čo sa v nej varí sa tiež volá tagine. Jedlo sa neodokrýva a nemieša. Para ktorá sa tvorí pri varení sa vo vrchnáku zráža na vodu a tým sa vlastne jedlo samé podlieva. Môže sa variť v rúre alebo na šporáku veľmi pomaly. Ja to varím k Veľkej noci a to z jahňacieho mäsa, prvýkrát som vyskúšala kozie. Môžete použiť ľubovoľne aj iné druhý mäsa a zeleniny.
Suroviny
1 kg |
|
1 ks |
|
2 strúčik |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
8 ks |
|
|
|
3 PL |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
alebo smotana |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky dáme do nádoby,alebo ako ja, do plastického sáčku pridáme všetko suché korenie a olej, všetko dobre premiešame a dáme na noc do chladničky marínovať.
-
2
Na mäso poukladáme na kocky pokrájanú cibuľu, cesnak,na šťvrtky nakrájanú mrkvu, na kolieska baklažán.
-
3
Poukladáme zemiaky, paradajky, vňaťku a pridáme štipku šafranu a soľ. Ak nemáte tagine nádobu, tak treba všetko podliať trochou vody. Prikryjeme pokličkou a pomaly dusíme 1,5 h
-
4
Keď je mäso mäkké porcujeme, ozdobime jogurtom a korianderovou vňatkou,podávame s ryžou
5*
ak sa mýlim, vopred sa ospravedlňujem.
Ste zlaté, ďakujem !!!
presne tak, páči sa mi tvoja reakcia :-)))))
ja hodnotím zásadne recept a ten je perfektný, nedá sa mu nič vytknúť :-)
palec hore (y)
prajem ti krásny deň do Melbourne!
nech ti to dobre varí!!!