Marocký kozací tagine

marymelb7 - fotkamarymelb7, 12. decembra 2013 7:28
Ďalšie recepty »
Marocký kozací tagineFoto: marymelb7

Tagine je keramická marocká nádoba a všetko čo sa v nej varí sa tiež volá tagine. Jedlo sa neodokrýva a nemieša. Para ktorá sa tvorí pri varení sa vo vrchnáku zráža na vodu a tým sa vlastne jedlo samé podlieva. Môže sa variť v rúre alebo na šporáku veľmi pomaly. Ja to varím k Veľkej noci a to z jahňacieho mäsa, prvýkrát som vyskúšala kozie. Môžete použiť ľubovoľne aj iné druhý mäsa a zeleniny.

Suroviny

1 kg
1 ks
2 strúčik
2 ks
2 ks
2 ks
8 ks
3 PL
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
 alebo smotana
 štipka
 štipka
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky dáme do nádoby,alebo ako ja, do plastického sáčku pridáme všetko suché korenie a olej, všetko dobre premiešame a dáme na noc do chladničky marínovať.

    Marocký kozací tagine - obrázok 1
  2. 2

    Na mäso poukladáme na kocky pokrájanú cibuľu, cesnak,na šťvrtky nakrájanú mrkvu, na kolieska baklažán.

    Marocký kozací tagine - obrázok 2
  3. 3

    Poukladáme zemiaky, paradajky, vňaťku a pridáme štipku šafranu a soľ. Ak nemáte tagine nádobu, tak treba všetko podliať trochou vody. Prikryjeme pokličkou a pomaly dusíme 1,5 h

    Marocký kozací tagine - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso mäkké porcujeme, ozdobime jogurtom a korianderovou vňatkou,podávame s ryžou

    Marocký kozací tagine - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist