Foto: pusta
Rada sa s Vami rozdelím o tento šalát francúzskych židov, ktorý je veľmi svieži a chutny, u nás nie veľmi známy a podáva sa Zobraziť celý popisRada sa s Vami rozdelím o tento šalát francúzskych židov, ktorý je veľmi svieži a chutny, u nás nie veľmi známy a podáva sa ako samostatné jedlo s pečivom.
porcie
príprava
Suroviny
3 PL, alebo tekvicový |
|
2 PL |
|
1 šálka, - použila som nivu-pokrájaný na malé kocky |
|
1 šálka, na hrubo posekané |
|
2 hlávky |
|
250 g, čerstvé malé |
|
1/2 šálky, na jemno krájaná |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si zálievku zmiešaním octa, soli, mletého čierneho korenia a oleja. Prelejeme ňou šampiony pokrájané na plátky, dobre premiešame a necháme ich 1 hodinu marinovať.
- 2
Do šalátovej misy natrháme ľadový šalát na veľkosť sústa. Pridáme orechy, zelenú vňať jarnej cibuľky, syr a marinované šampiony. Všetko spolu dôkladne premiešame.
- 3
Servírujme ako samostatné jedlo s čerstvým pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu