Foto: alexdidi
Ak máte radi kokos, tak si nenechajte ujsť tento veľmi lahodný mrazený dezert.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kokosové mlieko ohrejeme, pridáme do neho solamyl rozmiešaný v mlieku a necháme prejsť varom. Oddelíme bielok a žĺtok, žĺtok rozšľaháme a zamiešame do krému, ktorý sa už nevarí. Kondenzované mlieko vyšľaháme do peny, vmiešame do krému a necháme vychladnúť.
- 2
Bielok so soľou vyšľaháme do tuha, pritom pozvoľna prisypávame kryštálový a vanilkový cukor. Sneh vmiešame do krému. Kokosový krém naplníme do formy (s priemerom 22 cm), uhladíme a vložíme na 3-4 hodiny do mrazničky.
- 3
Formu krátko ponoríme do horúcej vody. Krém vyklopíme na misu a ozdobíme. Výborne sa k nemu hodí ovocie(napr. pomaranče, ananás, mango).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nemusis potom pred vyklopenim formu ponarat do horucej vody;-).
urcite to vyskusam takze odkladam :)