Mrazený kokosový krém

alexdidi - fotkaalexdidi, 7. septembra 2010
Mrazený kokosový krém
Foto: alexdidi

Ak máte radi kokos, tak si nenechajte ujsť tento veľmi lahodný mrazený dezert.

4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

130 ml
3 PL
2vrchovaté PL
1 ks
130 ml
1 PL
1/2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kokosové mlieko ohrejeme, pridáme do neho solamyl rozmiešaný v mlieku a necháme prejsť varom. Oddelíme bielok a žĺtok, žĺtok rozšľaháme a zamiešame do krému, ktorý sa už nevarí. Kondenzované mlieko vyšľaháme do peny, vmiešame do krému a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Bielok so soľou vyšľaháme do tuha, pritom pozvoľna prisypávame kryštálový a vanilkový cukor. Sneh vmiešame do krému. Kokosový krém naplníme do formy (s priemerom 22 cm), uhladíme a vložíme na 3-4 hodiny do mrazničky.

  3. 3

    Formu krátko ponoríme do horúcej vody. Krém vyklopíme na misu a ozdobíme. Výborne sa k nemu hodí ovocie(napr. pomaranče, ananás, mango).

    Mrazený kokosový krém  - obrázok 3

Diskusia k receptu

janger
@alexdidi , no to musi byt lahoda! Kokos mame strasne radi. Urcite to spravim! A to kondenzovane mlieko sa da vyslahat do peny? To som nevedela.
samanka
@alexdidi to je krása. Pri najbližšej príležitosti určite urobím, len som už dávno nevidela v obchode kokosové mlieko. A ako sa šľahá kondenzované mlieko?
babav
Jedinecny recept!Na vyklopenie takychto studenych zakuskov a zmrzlin z formy pomoze vystlat ju pred naplnenim priesvitnou foliou.
Nemusis potom pred vyklopenim formu ponarat do horucej vody;-).
strigus
hmm, mňam, mňam, určite vyskúšam túto "kalorickú bombu" pri nejakej príležitosti
alexdidi
@janger ,@samanka , kondenzované mlieko šľaháme ako šľahačku, metličkami el. šľahača, vyšľahá sa do peny nie až do tuha.@babav , to vystlanie fóliou poznám, aj to robím, ale nedá sa mi túto vlnkovú formu vystlať tak hladko, aby nebola trochu pokrčená(zrejme to závisí aj od materiálu formy,či sa "nalepí" alebo nie). A keďže som chcela mať pekný povrch, tak som dávala bez fólie. Predtým som na Vareche mala mrazený parfait, ktorý som robila s fóliou a to pokrčenie je tam vidieť. Pri hladkých povrchoch je to perfektné.@strigus , máš pravdu, je to kalorická bomba, ale aká dobrá kalorická bomba, takže kúsok snáď nebude až taký prehrešok...
cenculka30
vyzera to perfektne, hned by som si dala
urcite to vyskusam takze odkladam :)
pivonka
Okrem toho, že je to isto veľmi dobré, krásne to prezentuješ. Práve ten hladký, lesklý povrch ma očaril. A posadený v čokoláde - no super!
alexdidi
Ďakujem za pochvalu, moooc dobre padne....@cenculka30 , iste môžeš použiť Zlatý klas, myslím, že je len viac vanilkový, čo iste nevadí...
honestka
@alex : tak toto istotne robim na party pri rozlucke navstev, podam hlasenie ako chutilo, hoci viem uz teraz, ze dobre, lebo tvoje recepty malokedy sklamu.
celka
To musí být lahoda.Samé dobré ingredience. Určitě vyzkouším.
evusik
tak toto ma dostalo :-) nemám slov.... nádhera
45katka1
tak toto mojim urcite urobim..muzske zastupenie rodiny bude urcite nadsene....zenske bude nariekat,ze takej dobroty sa neda vzdat ani kvoli linii:-)
45katka1
len rozmyslam,ci mam doma taku nadobu aby to vyzeralo tak efektne po vyklopeni...a co babovkova forma-dalo by sa???
alexdidi
@45katka1 , určite áno, aj moja je z bábovkovej formy, ale je menšia ako zvyčajné formy, teda aj množstvo surovín je tomu prispôsobené...