4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Scedíme a odrežeme hornú tretinu ako vrchnák. Vnútro vyberieme ostrým nožom a spolu s tvarohom, nivou, pažítkou a maslom spracujeme na vláčnu hmotu. Zemiaky ňou naplníme a prikryjeme odrezaným vrchom.
- 2
Rúru predohrejeme na 200°C. Ohňovzdornú formu vymastíme maslom a zemiaky naň poukladáme. Posypeme hrubou kryštalickou soľou a paprikou a zohrievame v rúre asi 10 minút. Môžme podávať horúce i studené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu