Zemiaky s nivou

varticek - fotkavarticek, 9. mája 2010
4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks
200 g
200 g
1/2 ČL
2 PL
2 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Scedíme a odrežeme hornú tretinu ako vrchnák. Vnútro vyberieme ostrým nožom a spolu s tvarohom, nivou, pažítkou a maslom spracujeme na vláčnu hmotu. Zemiaky ňou naplníme a prikryjeme odrezaným vrchom.

  2. 2

    Rúru predohrejeme na 200°C. Ohňovzdornú formu vymastíme maslom a zemiaky naň poukladáme. Posypeme hrubou kryštalickou soľou a paprikou a zohrievame v rúre asi 10 minút. Môžme podávať horúce i studené.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia