Vianočná čokoládová torta

zuzka175 - bez fotkyzuzka175, 23. decembra 2012
Vianočná čokoládová torta
Foto: zuzka175

Táto torta je veľmi jednoduchá, len sa dlhšie pečie, je z knihy Vianoce s Nigellou.

10
porcií
20 minút
príprava
1 3/4 až 2 minút
na 150 °C

Suroviny

350 g (pokrájané)
250 g
175 g (mäkké)
175 g
175 ml
125 ml
2 ks
1 ČL
2 PL
3 ks (vyšľahané)
150 g
75 g
1/2 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 150 stupňov, tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, do veľkého hrnca dáme ovocie, maslo, cukor, med, likér, pomarančovú šťavu, koreniny, kakaový prášok a všetko pomaly varíme asi 10 minút, odstavíme a necháme 30 minút odležať.

  2. 2

    Potom ako zmes trochu vychladla, pridáme vyšľahané vajcia, múku,mleté mandle, kypriaci prášok, sódu, všetko spolu dôkladne miešame, aby sa ingrediencie spojili.

  3. 3

    Zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme 1 3/4 až 2 hodiny. Upečená torta má byť na povrchu pevná, ale na pohľad lesklá a lepkavá,tortu po upečení postavíme na mriežku a necháme vychladiť, ozdobíme kávovými zrnami a poukladáme malé hviezdičky.

Diskusia k receptu

denyany
videla som v telke , ako túto tortu robila a vyzerala fajn, verím že je aj chutná, ukladám do kk
siskam
Veľmi zaujímavá torta určite musí byť výborná. Trošku finančne náročnejšia, ale možno raz skúsim.
ola111
Sú tam všetky ingrediencie,ktoré k vianočnej torte aj patria,krásne Vianoce...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia