Foto: zuzka175
Táto torta je veľmi jednoduchá, len sa dlhšie pečie, je z knihy Vianoce s Nigellou.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
350 g (pokrájané) |
|
250 g |
|
175 g (mäkké) |
|
175 g |
|
175 ml |
|
125 ml |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
3 ks (vyšľahané) |
|
150 g |
|
75 g |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 150 stupňov, tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, do veľkého hrnca dáme ovocie, maslo, cukor, med, likér, pomarančovú šťavu, koreniny, kakaový prášok a všetko pomaly varíme asi 10 minút, odstavíme a necháme 30 minút odležať.
- 2
Potom ako zmes trochu vychladla, pridáme vyšľahané vajcia, múku,mleté mandle, kypriaci prášok, sódu, všetko spolu dôkladne miešame, aby sa ingrediencie spojili.
- 3
Zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme 1 3/4 až 2 hodiny. Upečená torta má byť na povrchu pevná, ale na pohľad lesklá a lepkavá,tortu po upečení postavíme na mriežku a necháme vychladiť, ozdobíme kávovými zrnami a poukladáme malé hviezdičky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu