Táto torta je veľmi jednoduchá, len sa dlhšie pečie, je z knihy Vianoce s Nigellou.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
| 350 g (pokrájané) |
|
| 250 g |
|
| 175 g (mäkké) |
|
| 175 g |
|
| 175 ml |
|
| 125 ml |
|
| 2 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 2 PL |
|
| 3 ks (vyšľahané) |
|
| 150 g |
|
| 75 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 150 stupňov, tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, do veľkého hrnca dáme ovocie, maslo, cukor, med, likér, pomarančovú šťavu, koreniny, kakaový prášok a všetko pomaly varíme asi 10 minút, odstavíme a necháme 30 minút odležať.
- 2
Potom ako zmes trochu vychladla, pridáme vyšľahané vajcia, múku,mleté mandle, kypriaci prášok, sódu, všetko spolu dôkladne miešame, aby sa ingrediencie spojili.
- 3
Zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme 1 3/4 až 2 hodiny. Upečená torta má byť na povrchu pevná, ale na pohľad lesklá a lepkavá,tortu po upečení postavíme na mriežku a necháme vychladiť, ozdobíme kávovými zrnami a poukladáme malé hviezdičky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu