Austrálsky veľkonočný bochník fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 13. marca 2013

Na Velky piatok je tu zvykom jest buchticky Hot cross buns, recept som pridala este pred dvoma rokmi http://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocne-buchticky-hot-cross-buns-fotorec/15346-recept.html . Tento rok som to Zobraziť celý popisNa Velky piatok je tu zvykom jest buchticky Hot cross buns, recept som pridala este pred dvoma rokmi http://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocne-buchticky-hot-cross-buns-fotorec/15346-recept.html . Tento rok som to trochu zmenila a upiekla som jeden vacsi bochnik.

15+45 kysnutie minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

170 g
2 PL
200 ml
50 g
400 g
2 PL
1 ČL
1 PL
1 PL
1 ks
Múková pasta:
2 PL
2 PL
Na potretie:
100 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Hrozienka s kandizovanym ovocim som zaliala jablkovym dzusom.

    Austrálsky veľkonočný bochník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky som si pripravila muku, sol cukor, vajicko,drozdie, skoricu a vo vlaznom mlieku som rozpustila maslo. Vsetko som spolu mixerom vymiesila na vlacne cesto.

    Austrálsky veľkonočný bochník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K cestu som potom zamiesala hrozienka namocene v jablkovom dzuse.

    Austrálsky veľkonočný bochník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som prikryla potravinarskou foliou a dala som ho vykysnut na teple miesto.

    Austrálsky veľkonočný bochník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vykysnute cesto som dala na dosku a znovu som ho premiesila rukami.

    Austrálsky veľkonočný bochník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiesene cesto som dala do olejom vymastenej okruhlej formy priemeru 20 cm.

    Austrálsky veľkonočný bochník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto som nechala vo forme nakysnut.

    Austrálsky veľkonočný bochník (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zmiesanim muky a vody som si urobila hustejsiu pastu-kasu. Tuto pastu som dala do vrecka. Z vrecka som odstrihla koncek

    Austrálsky veľkonočný bochník (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a pastu som nastriekala na cesto do tvaru kriza.

    Austrálsky veľkonočný bochník (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Bochnik som piekla vo vyhriatej rure 180C 40 minut. Upeceny bochnik som potrela sirupom, ktory som si pripravila z vody a cukru. Fotku prekrojeneho bochnika pridam az po sviatkoch.

    Austrálsky veľkonočný bochník (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

lusinkab
Jej tak to je teda super napad ich urobit vo velkom :-) mam ich velmi rada a robim ich aj pocas roka ale vyskusam aj tento podla teba :-) super
soncya
Krásny bochník. Použitie toho tekutého cesta bochníku je pre mňa novinkou. Páči sa mi . (v postupe ti chýba droždie, ale žiadny problém, každý si domyslí, keď sa to dáva kysnúť. ) :o)
pacik
Aj veľký, aj malé vyzerajú skvelo, určite vyskúšam :-)
honestka
no Danka, ty si uz v predstihu! Co ho zmrazis?
Dobry napad takto v bochniku. Aj my ich mame na plane piect a mozno ze prevediem presne podla teba. Menej roboty a vysledok rovnaky haha. Ja Krizu z mukovej pasty dodam smrc s dzusom a medom. hugs.
havino
jej, prvý krát vidím, prvý krát počujem, už som aj goglila tie malé buchtičky. Baby popíšte o nich viac, podľa zloženia a cesta to vyzerá vynikajúco. K čomu to u nás porovnať? k vianočke? či? a tá pasta z vody a múky, sranda, človek sa ozaj do smrti učí...
douglas
@palokuchki -
Vyzera super! Myslela som, ze si pouzila string...az potom som precitala, ze je to mukova pasta. Premyslala som, ze asi ked cas dovoli, upeciem Hot Cross Buns. Zdravim :).
evusik
veľmi sa mi páči tento recept... už dlhšie zoháňam takú formu, ktorá by bola úzka a vysoká, koláč upečený v takej forme je ako hríbik - veľmi pekne to vyzerá... @palokuchki tvoj recept je ako vždy krásne zdokumentovaný a určite výborný :-)
sovka62
Krásny, Danielka a iste aj veľmi chutné. Máš ten tanier pekne nazdobený, ale čo by nie, keď u vás teraz končí leto. Srdečne pozdravujem.
sovka62
@evusik , stačí v záhradkárstve kúpiť väčší kvetináč z pálenej hliny, obyčajný, neglazovaný. Mm talianske aj anglické recepty, kde pečú práve v takých.
evusik
@sovka62 poznám, veď tu mám na Vareche zopár receptov v kvetináčoch, len ja by som chcela takú formu čo má úplne rovné boky, kvetináče sa smerom hore rozširujú....
hviezdickaz
Fiha,aky krasny bochnik! Na co je dobra ta pasta navrchu? Taketo nieco nepoznam... :-)
mesiar50
Famózne na druhú.A samozrejme takéto jedinečné recepty si ukladám.
Ďakujem
alexdidi
Krásny recept...@evusik ja som takúto formu kúpila asi pred rokom v Tescu - na panettonne s odnímateľným dnom,neviem či majú aj teraz,je výborná,ale mám aj presne takú ako je použitá v tomto recepte,donesenú však zo zámoria....vyskúšam v nej podľa @palokuchki tohto roku...
medovnicek
recept na bochník ma veľmi zaujal a veľmi sa mi páči ten kríž na vrchu, už aj odkladám recept a pred Veľkou nocou si ho upečiem
babav
Vyborny napad ,kolac vyzera slavnostne a predpokladam,ze bude chutit este lepsie ako buchty ....l
evka73
velmi krasny a niečo také chcem aj ja vyskúšať tento rok na V.N.
ariela6
Danka všetky tvoje recepty su velmi pekne a vidim menila si aj fotku to su tvoje vnučata si s nimi pekna kolačik si ukladam a určite vyskušam
jerica
Danielka a s tým hroznom , vynikajúce :-) Tvoj recept vyskúšam , v tvojich pridaných receptoch mám záruku na sto % .
jerica
@evusik určite máš hrnce kde môžeš vystlať pečiacim papierom , máš to v nejednom z tvojich receptov. Viem , že si zručná , tebe to nebude robiť problém:-)
tatranka
Danka,píšeš,že tento rok si urobila tento väčší bochník.Nie je to skoro?Či poputoval do mrazničky?
Ináč je to pekný symbolický koláčik.Veľmi vydarený.No tvoje recepty sú vlastne všetky super a vydarené.
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za velmi mile komentare. Som rada, ze sa vam recept paci. @lusinkab , my sme si uz po tie roky na tuto tradiciu zvykli. Buchticky Hot cross buns robievam doma, tie kupovane su hrozne. Vacsinou su vo vnutri mazlave, nedopecene. @soncya , dakujem za upozornenie. Uz som to opravila. @honestka , Hanka musim to robit takto. Piect dopredu a mrazit. Inak by som to nestihala. Dneska idem upiect baranceka, zmrazim ho a potom tesne pred sviatkami ho len ozdobim. @sovka62 , toho ovocia a zeleniny je u nas momentalne pozehnane. Skoro kazdy den zavaram alebo robim dzemy a kecupy. Aj ja srdecne pozdravujem. @hviezdickaz , ta pasta je len na ozdobu. Pripomina kriz na ktorom bol Pan Jezis ukrizovany. Preto je to tradicia jest na Velky piatok. @pacik , @zuzkabluzka , @havino , @douglas , @evusik , @mesiar50 , @alexdidi , @babav , @ancicka , @ywett , @margaretka28 , @evka77 , este raz vam vsetkym dakujem.
palokuchki
No posledny komentar mi trval skoro hodinu pisat co som musela pri jeho pisani odbehovat a zatial som dostala dalsie. @ariel6 , dakujem ti za tvoje uznanie. Ano na fotke su moje vnucatka. @jerica , dakujem. To hrozno nie je nic moc, ale je nase zo zahrady. Mame aj take vacsie stolove, ale to este nie je zrele. @tatranka , musim piect v predstihu. Inak by som to nestihla vsetko do Velkej noci. Bochnik je uz v mraznicke. Dakujem ti za komentar. @izabella929 , dakujem. @Tassiedevil , dakujem. Ved prave, tie z obchodu chutia hrozne. Mas vydarenu a velmi pre teba vystiznu prezyvku
slavka2012
@palokuchki , Krasny recept, ukladam, iste pride coskoro na rad. Tento vikend chcem urobit citronove muffiny a k nim lemon curd podla vasho receptu.
sonulienka
Danielka tak toto je nádhera už som si receptík uložila vlastne ako píšu všetky Tvoje receptíky sú super a naozaj sa na nich nič nedá pokaziť. Skratka 1*******
babidka
Krasny je !!! Trosku mi pripomina nas mazanec-pasku :-) Ja sa prave chystam napiect Hot cross buns podla tvojho receptu a dat ich hned do mraznicky . Tohto roku pride na Velku noc dcera s rodinou a priletia rovno na Velky piatok , takze musim mat uz dopredu vsetko napecene aby som stihala .Planujeme celu sobotu malovat vajicka , zdobit dom , varit domacu sunku aj hrudku .Takze pecenie zacinam teraz ....ako ty :-))))))
elixir
Prenádherné... to hádam aj zajtra upečiem :)
janger
Danka, krasny bochnik si upiekla. Tak ty uz tak vypekas k Velkej noci? Pozdravujem :-).
palokuchki
@slavka2012 , dakujem a druhykrat mi tykaj. @sonulienka , @goe , @elixir , dakujem vam za komentare. Potesili ma. @babidka , ja sa tiez vzdy velmi tesim, ked sa zideme cela rodina na sviatky. Vnucatkam sa snazim ukazat co najviacej slovenskych zvykov a pripravit pre nich slovenske tradicne velkonocne jedla popri niektorych aj australskych receptoch. @janger , musim sa snazit piect skor, aby som to vsetko stihla. Aj ja srdecne pozdravujem a dakujem za komentar.
stacy77777
@palokuchki - prekrásny bochník, páči sa mi aj použitie múkovej pasty, ja som skúšala prvý krát panettone a moc sa mi nepodaril vrch s nakrojením do kríža,určite skúsim tento tvoj postup. A súhlasím s Jericou,tvoje recepty sú záruka, moji synovia milujú tvoju bábovku Monkey bread a na zajtra mám vyhliadnuté tvoje košíčky z kuracích pŕs.
palokuchki
@stacy77777 , dakujem. Vzdy sa tesim, ked niekto vyskusa moj recept a je spokojny. Dufam, ze aj tie kosicky ti vyjdu. Ja si myslim, ze ak pouzijes tu mukovu pastu, tak sa ti to bude pacit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia