Foto: olinecka
Dnešný koláčik jahodový,nemusí sa ho báť upiecť ani začiatočnik.
príprava
na 190 °C
Suroviny
4 ks |
|
120 g |
|
90 g výberová |
|
30 g |
|
3 PL |
|
30 g rozpustné |
|
Plnka: | |
400 ml |
|
1/2 bal. |
|
500 g |
|
na potretie korpusu domáci |
|
(alebo mrazené) |
|
3 ks |
|
1/2 l (alebo džús) |
|
1/2 l studená |
|
na vysypanie plechu |
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Bielky, cukor vyšľaháme do tuha, postupne pridáme žltky, muku zmiešanu s grankom,škrobom zľahka premiešame.Nakoniec varechou zamiešame do cesta rozpustené vychladnute maslo. Plech 30x40 boky vymastime a vyložime papierom na pečenie.Cesto vylejeme na plech pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 minút.
- 2
Upečený korpus necháme vychladnuť. Šľahačku vymiešame zo stužovačom mixerom do tuha, postupne vmiešame tvaroh.
- 3
Z korpusu odstránime papier potrieme lekváom. Na lekvár nanesieme tvarohovu plnku a poukladame jahody.
- 4
Uvaríme si žele šťavu z vodou zmiešame a trochu odoberieme, rozhabarkujeme zlatý klas a uvaríme husté želé. Necháme vychladiť a nakoniec rovnomerne polejeme vrch koláčika. Dáme do chladničky aspoň na 2-3 hodiny potom pokrajáme. Dobrú chuť!!! Koláčik je svieži a šťavnatý!!!!!!
- 5
Papier na pečenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu