Jahody pod sklom

olinecka - fotkaOlinecka, 1. februára 2016 5:45
Ďalšie recepty »
Jahody pod sklomFoto: olinecka

Dnešný koláčik jahodový,nemusí sa ho báť upiecť ani začiatočnik.

60 min
príprava
20 min
na 190 °C
BIRDZ TV

Suroviny

4 ks
120 g
90 g výberová
30 g
3 PL
30 g rozpustné
Plnka:
400 ml
1/2 bal.
500 g
 na potretie korpusu domáci
 (alebo mrazené)
3 ks
1/2 l (alebo džús)
1/2 l studená
 na vysypanie plechu
 na vymastenie plechu
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Bielky, cukor vyšľaháme do tuha, postupne pridáme žltky, muku zmiešanu s grankom,škrobom zľahka premiešame.Nakoniec varechou zamiešame do cesta rozpustené vychladnute maslo. Plech 30x40 boky vymastime a vyložime papierom na pečenie.Cesto vylejeme na plech pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 minút.

  2. 2

    Upečený korpus necháme vychladnuť. Šľahačku vymiešame zo stužovačom mixerom do tuha, postupne vmiešame tvaroh.

    Jahody pod sklom - obrázok 2
  3. 3

    Z korpusu odstránime papier potrieme lekváom. Na lekvár nanesieme tvarohovu plnku a poukladame jahody.

    Jahody pod sklom - obrázok 3
  4. 4

    Uvaríme si žele šťavu z vodou zmiešame a trochu odoberieme, rozhabarkujeme zlatý klas a uvaríme husté želé. Necháme vychladiť a nakoniec rovnomerne polejeme vrch koláčika. Dáme do chladničky aspoň na 2-3 hodiny potom pokrajáme. Dobrú chuť!!! Koláčik je svieži a šťavnatý!!!!!!

  5. 5

    Papier na pečenie.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist