Segedínsky guláš
Segedínsky guláš

Segedínsky guláš

v3rca - fotkav3rca, 5. marca 2019
Segedínsky guláš
Foto: v3rca

Naša topka

6-8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg (sudová)
5 ks
5 ks
3 ks
500 ml
2 ČL
1 ČL
2 ks
 (olej)
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäsko umyjeme a nakrájame na kocky. Ošúpeme si cibuľku a nakrájame na drobno.

  2. 2

    Do hrnca dáme lyžicu bravčovej masti /olej. Vložíme cibuľku a potom mäsko. Pridáme korenie, bobkový list, soľ, cukor. Keď sa mäsko zatiahne, dusíme do mäkka.

  3. 3

    Asi po pol hodine pridáme premytú sudovú kapustu. Pridáme 1 PL červenej papriky mletej, premiešame a dusíme do mäkka.

  4. 4

    Na koniec si zarobíme v smotane na varenie múku a zahustíme. Už len necháme prevariť. Dobrú chuť. Samozrejme dochutiť si môžte podľa seba. Nám to takto vyhovuje :)

Diskusia k receptu

torticka
Ja zvlášť varim kapustu, a zvlast maso. A potom spojim. Kapusta sa dlhsie vari. Na segedin je vela receptov.
evanaaa
@Torti čka, a prečo zvlášť? Kapusta sa dlhšie varí ako mäso, či ako? Keď dusíš mäso a je mäkké, dáš doň kapustu a varíš do jej zmäknutia, a chuť je hneď iná, ako keď všetko varíš zvlášť. Máš to aj v jednom hrnci, potom už len pridáš smotanu a dochutíš, a trvá to rovnako dlho, ak nie kratšie. Veď skús a porovnaj.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia