Údená krkovička s hubovou máčankou
Údenú krkovičku dáme na plech a pečieme v rúre pri 160 oC približne 10 až 15 minút....
Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa
Veľmi chutný plátkový hovädzí kebab, ktorý si veľmi jednoducho pripravíte aj sami doma :-) Nezaškodí ho...
Loptičky - knedličky.... ako príloha
Tieto knedlíčky z odpaľovaného cesta robievam ako prílohu k dusenému mäsu . Nedávno @pivonka uverejnila podobne ...
Karamelové rezy
Cukor upálime na ohni na karamel. Zalejeme smotanou a miešame, kým sa karamel nerozpustí...
Pizza cesto s pivom a medom
chutný recept na pizzu . skúste zmenu
Pečená krkovička so šošovicovou plnkou
Mäso okoreníme, osolíme, potrieme rozotreným zázvorom a naplníme plnkou.
Škvarkové kolieska plnené lekvárom.
Tento recept mám od svojej mamky. Ja som si ho trocha vylepšíla. Pečiem ho kedykoľvek ma napadne,...
Fantastický poschodový krémeš
Jemný, úžasne krémový zákusok nielen na sviatky, ale na každú príležitosť....
Pasta viva Italia aneb moje prvé domáce cestoviny
Môj prvý pokus o domáce cestoviny. Jednoduché. Svieže. Dobré. Aj najlepšie kupované cestoviny...
Nepečená banánová dobrota
Recept pochádza zo staršieho čísla istého denníka. Je to veľmi rýchly koláč a môžem povedať, že...
Tuniak v sezame s brokolicou
Tuniaka rozkrojíme na porcie, osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónom. Obalíme v sezame a pritlačíme, ...
Ražniči Paľa Konôpku
Tento recept ma naučil môj dobrý priateľ a odvtedy je jedným z našich obľúbených. Neviem prečo...
Karamelovo-škoricové slimáky
CESTO sa robí den vopred, vtedy je lepšie. Miesi sa len kratučko, je fantasticke, a skladuje...
Karamelový zákusok
Nový koláčik z časopisu Dobré jedlo, ktorý mi je okrem Varechy neskonalou inšpiráciou :).
Meninové zemiakové pagáčiky
Keďže v piatok som mala meninky, tak som pripravovala pre kolegov menšie občerstvenie - pagáčiky a...
Zemiaková baba s údeným mäsom
Dajte si s nami fantastické a pritom úžasne jednoduché jedlo zo zemiakov....
Čokoládovo-kakaová torta
Syn měl dnes 17té narozeniny a já plánovala potahovaný marcipánový dort, ale on včera u večeře...
Bezlepkový obed z jedného hrnca
Aj vám prekáža po obede neporiadok? Máme pre vás riešenie. Bezlepkový obed z jedného hrnca....
Fantastický francúzsky bezlepkový chlebík a bagetky
Tak tento bezlepkový chlebík je môj No. 1:) Piekla som ho už viackrát a vždy sa podaril,...
Papriková pomazánka
nápad na jeseň, keď sa spotrebujú posledné papriky a paradajky. Je to výborné na chlebík...
Seriál na pokračovanie. Diel I. Tlačenka z nasoleného mäsa
Recepty som nevymyslel sám ale inšpiroval som sa knihami a starými majstrami mäsiarmi a rokmi som sa...
Cukinový slaný koláč zo Sardínie
V zhone tejto jesene som aj zabudla na leto a na to, že boli nejaké dovolenky....
Alsaský Flammkuchen
Múku a droždie zmiešame. Do vody pridáme soľ a olej a postupne prilievame do suchej zmesi. Vypracujeme...
Kuracie placky so syrom
Jednoduché a ideálne víkendové jedlo, na ktoré za pár minút zmiešate všetky suroviny a opečiete na...
Kapustnica spod Váhu
... každý má tú svoju, ja som po rokoch zakotvila pri takejto kombinácií. Robievam ju...
Orechové zapekané palacinky
Tento dezert sa pôvodne volá Szentgyörgyi palacsinta(voľný prekl. palacinky zo sv. Jura), zapáčil sa mi v jednej...
Kuracie soté so špargľou a omeletou
Rýchle kuracie soté so zelenou špargľou, anglickým zelerom, šampiňónmi, paprikou a kukuričkou, mňam....
Černicovo-citrónové friands
Friand - je biele čajové pečivo, pôvodom z Francúzska. Veľmi obľúbený je v Austrálii a...
Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...
Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...