Pudingovo-margotkové rezy
Foto: valina
Veľmi jednoduchý zákusok s chuťou čokolády.
44
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
Puding: | |
350 ml |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
100 g |
|
Poleva: | |
150 g |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
Najskôr si z mlieka cukru a pudingového prášku uvaríme puding.
- 2
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme do cesta.
- 3
Polovicu cesta nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do cesta lyžičkou vkladáme uvarený mierne teplý puding. Do zvyšného cesta zamiešame nastrúhanú Margot čokoládu, cesto nalejeme navrch, zarovnáme a upečieme pri 200 °C 30 minút.
- 4
Čokoládová poleva: Rozpustíme čokoládu spolu so smotanou za stáleho miešania a mierne vychladenú polevu natrieme na koláč. Môžeme ozdobiť bielou čokoládou alebo posypať rôznymi ozdobami.
Tiež pudingový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja do každého koláča dávam menej cukru tak smelo do toho