Korenisté rezne

hanina - bez fotkyhanina, 21. apríla 2010
Korenisté rezne
Foto: hanina

Ďaľší recept z mojich obľúbených. Môžeme si ich pripraviť do zásoby. V chladničke vydržia niekoľko dní. Čím dlhšie - tým sú chutnejšie. Vyberieme z Zobraziť celý popisĎaľší recept z mojich obľúbených. Môžeme si ich pripraviť do zásoby. V chladničke vydržia niekoľko dní. Čím dlhšie - tým sú chutnejšie. Vyberieme z marinády len toľko koľko potrebujeme. Ďaľšia výhoda - aj keď zabudnem nejaké korenie pridať - nič sa nedeje. Dôležité sú vajíčka, kečup a horčica- ostané ingrediencie si môžete prispôsobiť podľa seba ,poprípade doplniť. Nám takáto zostava korenín vyhovuje najviac.

Suroviny

1  kg
5 ks
2  KL
1  KL
1  KL
1  KL
1  PL
1  KL
1  KL
1  PL
1  PL
1  PL




Postup

  1. 1

    Vajíčka a ostatné prísady rozmixujeme. Rezne naklepeme.

  2. 2

    Naklepané rezne namáčame v marináde a ukladáme do misky,. Zvyšnú marinádu nalejeme na rezne. Misku uzatvoríme a dáme odležať do chladničky najmenej na 24 hodín. Rezne môžeme uskladňovať v chladničke niekoľko dní/ 4 - 6/. Koreniny môžeme obmieňať alebo pridávať podľa svojej chute.

Diskusia k receptu

zuzu1986
Mám rada,keď jedlo vonia po koreninách a bylinkách, ale radšej to vyskúšam na kuracom mäsku :-) díky za inšpiráciu.
hanina
@zuzu1986 s kuracím robím tiež podobné veci - isto bude dobré aj takto. Prajem dobrú chuť! Nám veľmi chutia
@jezibabka1 - želám dobrú chuť!
gittka
ja pridám určite viac majoránu.máme ho radi a ked tam už ide tak nech ho tam je dost
hanina
Je to len na Tebe. Skúšala som už všetko možné aj všetky možné bylinky a takto sa mi to najviac páči.
sovka62
Výborný recept, tiež ho poznám. Práve dnes som si ho vybrala, budem ich robiť v sobotu na oslavu. A keďže na oslavu, tak na rezeň položím opečenú šunku, volské oko a francúzsku cibuľu. Už sa na ne teším.
hanina
Vďaka za nápad, ale to je pekný útok na našu líniu, však? A aká je to prosím francúzska cibuľa?
sovka62
Francúzska cibuľa sa pripraví ľahko a je veľmi chutná. Cibuľu nakrájam na kolieska, tie rozoberiem na krúžky. Krúžky pohádžem do misy s hladkou múkou, premiešam, aby sa obalili a upražím (na viackrát) na panvici s horúcim olejom. Vyberiem na papierové servítky. Hotovo.
hanina
Vďaka - musí byť pekne chrumkavá. Vyskúšam.
58vlasta
Tiež občas robím takéto rezne, ale bez majoránu, s oreganom, sú vynikajúce.
veronka8
tiež ich robím ale nakladám ich rovno do zapekacej misky v piatok a v nedeľu upečiem......
no mňammm
už dávno som nerobila vdaka za pripomenutie
hefi
tiež poznám, výborný recept, robím podovne ako sovka, ale len s volským očkom.
marlen
tá kytička na tanieri, prekrásna. bolo to zložité? ( lebo na tie oslavy lepšie než tie ostatné kalórie, najmä po tých témach o zdravom jedení)
tie vajcia sa v páci nepokazia?
jezibabka1
@hanina vďaka, boli výborné, len neviem, ako sa Tebe darí ich "uskladniť" na pár dní:) u nás sa to zjedlo za jeden:)))))
jezibabka1
@sovka62 ja si takúto cibuľu robím, keď ma prepadne "hlad na niečo dobré" a vtedy len pokrájam cibuľu na mesiačiky, zaprášim múkou, opražím a dám na chlieb s maslom - MŇAM :)))
hanina
@marlen
Ďakujem, ale to je len taký slabý odvar toho, čo dokážu ostatní.
Kytičku si spravíte veľmi jednoducho: škrabkou na zemiaky nastrúhate čo najdlhšiu mrkvu a postáčate do špirálky. Tú položíte na list šalátu, medvedieho cesnaku... Trávičku urobíte nakrájaním týchto listov. Dobrú chuť!
jezibabka1
@hanina mala som 1kg kuracie rezne a nakrájané na tenšie, menšie rezníky:))) bola plná miska:))) nepomohlo:))) "zožralo sa ":)))
marlen
hanin, včera som písala poďakovanie za podrobnosti o kytičke, ale vidím, že to tu nie je, tak dúfam, že tentokrát sa to presadí. no a vo vajíčkach to budem držať kratšie, nemám domáce, a tak neviem, koľko boli v obchode.....
hanina
@marlen
Ja tiež nemám vždy čerstvé - keď mám z obchodu tak tie 3 -4 dni spokojne. A dúfam, že budú chutiť!
hanina
@jezibabka1
Vieš že z kuracích som to ešte neskúšala? Ak vravíš, že boli fajn - musím vyskúšať. A som rada, že chutili. Máš doma dobrých papkáčov - 1 kg - to sa museli pučiť ešte aj večer!
cathushka
fantasticky recept. pacil sa mi obrazok a aj predstava ako by to mohlo chutit. ale bala som sa mnozstva korenin. nakoniec som upravila len mnozstvo cierneho korenia (bolo to aj pre deti) a kari a bola som dnes velmi milo prekvapena. Urcite si recept odkladam a dakujem zan, lebo po niecom takto krasne ochutenom som uz dlho patrala.
angiek
a potom to peciete ako? na oleji? v trube? v pekaci vsetky spolu? lebo ako citam tak citam..nie je to nikde napisane :)
hanina
@cathushka
Ďakujem, som rada, že chutili.Prajem veľa dobrých. zdravých receptov.
Zdravím
hanina
@angiek
Rezne sa vyprážajú na oleji, kuracie - stačí kratšie.
Pekný deń!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia