Foto: palokuchki
Nebola som si ista ako spravne pomenovat tento recept. Nie je to prava lasagne. Je to nieco medzi lasagne a zapecenymi zemiakmi. Varila Zobraziť celý popisNebola som si ista ako spravne pomenovat tento recept. Nie je to prava lasagne. Je to nieco medzi lasagne a zapecenymi zemiakmi. Varila som podla tohoto receptu http://www.taste.com.au/recipes/33017/potato+and+beef+ragu+lasagne
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 PL |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
7 listov |
|
1 kg |
|
2 stopky |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
|
|
350 g |
|
2 ks |
|
|
|
800 g |
|
Bešamel: | |
80 g |
|
80 g |
|
1 l |
|
|
|
|
|
60 g |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Hovadzie maso - mocing som ocistila, nakrajala pozdlzne
-
2
a potom na mensie kocky.
-
3
Mangold som umyla a vyrezala som z prostriedku hrube casti.
-
4
Na oleji som poprazila nakrajanu cibulu a roztlaceny cesnak. K cibuli som pridala na mensie kusky nakrajane stonky mangoldu. Mangold som poprazila s cibulou.
-
5
Potom som do hrnca pridala nakrajane maso. Maso som miesala pokym sa opieklo zo vsetkych stran.
-
6
K masu som pridala ocistenu nakrajanu mrkvu a nakrajane stonky celeru.
-
7
Zeleninu som premiesala s masom. Pridala som cervene vino, bobkove listy, malu vetvicku citronoveho tymianu a paradajky z konzervy. Pridala som vodu, aby bolo vsetko skoro zaliate. Prikryla som pokrievkou a maso som dusila na miernom ohni.
-
8
Ked bolo maso makke pridala som k nemu na rezance nakrajane listy mangoldu. Vsetko som spolu premiesala a hrniec som prikryla. Asi za dve minuty boli listy mangoldu dostatocne sparene. Vsetko som este dochutila solou a korenim.
-
9
Bielu omacku som si pripravila klasickym sposobom. Na masle poprazenu muku som zaliala mliekom a chvilu som ju povarila. Omacku som posolila, okorenila a pridala som do nej listky citronoveho tymianu.
-
10
Zemiaky som uvarila v supke. Potom som ich ocistila a nastruhala na tenke platky.
-
11
Misku na pecenie som vymastila a na dno misky som ulozila polovicku zemiakov. Zemiaky som posolila a okorenila.
-
12
Na zemiaky som dala polovicu hovadzieho masa so stavou.
-
13
Na maso som dala zvysok zemiakov a na zemiaky som dala zvysnu cast masa. Na maso som naliala bielu omacku na ktoru som potom poukladala syr nakrajany na platky.
-
14
Pripravenu zemiakovu lasagne som dala do vyhriatej rury 180C a zapiekla som ju 40 minut.
-
15
Nie je treba dlho to zapekat, ved vsetko je tam uz uvarene. Staci 40-45 minut, aby sa spojili chute a rozpustil syr na vrchu.
Pre mňa kolonka chuťovky !!