Foto: esi
Tento vynikajúci zákusok obľúbený v celej rodine pochádza od starej mamky od zlatomoravecka. Hlavne deťom a vnúčatám robiím tieto rohlíčky vždy z dvojitej dávky.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bielka šľaháme s cukrom nad parou. Keď je sneh hustý, pridáme orechy a múku. Zľahka premiešame . Cukrárskym vreckom vytláčame na mastný papier rohlíčky. V rúre sušíme pri teplote 180 stupňov cca 8-10 min.
-
2
Žĺtka šľaháme nad parou s cukrom do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme do peny. Cukrárskym vreckom znovu zdobíme plnku na rohlíčky.
-
3
Po stuhnutí polievame čokoládovou polevou alebo len jemne pofŕkame každému podľa chuti.
-
4
Rohlíčky sú najlepšie, ak ich po stuhnutí uložíte do mrazničky a po niekoľkých dňoch sa rozplývajú na jazyku jak nebeská manna. Nech sa Vám vydaria!!!
A obrusok tomu len doda. Krasa ESI!
s cokoladovym kremom.Rozteky nestriekam, orechy zamiesim
s bielkom a cukrom;pri peceni rozteky vyskocia a su vo vnutri prazdne.