Šalát z Matjesov - Heringssalat

porzellanka - fotkaporzellanka, 14. decembra 2010

Tento salat je v severnom Nemecku velmi oblubeny. Velmi jednoducha priprava, zvladne kazdy zaciatocnik. Kazda rodina ma asi valstny recept, tak ako my Zobraziť celý popisTento salat je v severnom Nemecku velmi oblubeny. Velmi jednoducha priprava, zvladne kazdy zaciatocnik. Kazda rodina ma asi valstny recept, tak ako my na zemiakovy salat napriklad. Kedze tu sa na stedry vecer obycajne kapor nepodava, je tento salat v mnohych rodinach stedrovecernym jedlom.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

500  g
3 ks
4 ks, nakladané
1 ks, (kyslé sa viac hodia)
200 ml




Postup

  1. 1

    Pripravime si potrebne suroviny. Jablko a cibulu osupeme.

    Šalát z Matjesov - Heringssalat - obrázok 1
  2. 2

    Matjesy nakrajame na vacsie kusky, cibulu, uhorky, jablko na mensie. Vsetko spolu zamiesame, pridame creme fraiche, (alebo slahackovu smotanu a trochu odtucneneho tvarohu). Ochutime solou - opatrne, matjesy su obycajne slane!, ciernym mletym korenim a citronovou stavou. Nechame aspon hodinu odstat v chlade, aby sa chute premiesali.

    Šalát z Matjesov - Heringssalat - obrázok 2
  3. 3

    Podavame s horucimi zemiakmi varenymi v supke. Zemiaky mozeme roztlacit vidlickou a na ne navrstvime studeny salat - vyskusajte.

Diskusia k receptu

danculka
To môžu byť aj iné ryby v oleji a ani neviem,čo tie metiesy sú, hering to by som vedela,asi by mohol byť čo povieš?..:)))
marianne69
No bude vynikajuci,ja tieto rybacie salaty milujem,len musim zistit ako sa ta rybka vola anglicky,mozno ju poznam a ani neviem:-)))....
porzellanka
@marianne69 Herring sa to vola aj po anglicky. Tie Matjes filety, to je vlastne nakladany haring v slanom naleve, nie kysly. @danculka - tie filety su dostat aj na Slovensku, v Tescu alebo v Carrefour, myslim, ze aj v Terne. Predavaju ich v takom umelohmotnom obale - tacke. Hladala by som ich v chladiacom boxe, v blizkosti natierok a salatov.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
rybací šalát ten ja môžem vždy.Ukladám dnes bude na večeru.@danculka aj v Kauflande pri voľnom predaji sú takej farby ako losos
agora
a kde je tá majonéza, čo je na obrázku ?
porzellanka
@angora , je tam iba husta kysla smotana, ziadna majoneza :-)). Kde by som ju tu vzala? Nemecka majoneza sa neda s nasou porovnat, nechuti mi :-).
enss
Vyzerá to dobre, ale neviem, čo by na to povedal môj zvýšený cholesterol. Išlo by to s nízkotučnou smotanou alebo jogurtom, ale asi aj tie solené rybky majú dosť cholesterolu...
porzellanka
@enss Rybky neviem, tie by mali mat predsa dobry cholesterol, alebo sa mylim? S nizkotucnou smotanou by to urcite slo, len to mozno bude redsie, tam by som este pridala trochu odtucneneho tvarohu. Moj manzel pouziva tvaroh, slahacku a citron, ja (naucila som sa od svokry) pouzivam kyslu smoranu, creme fraiche alebo Schmand, co je 24% kysla smotana. S jogurtom - neviem, treba vyskusat. Inak ten salat chuti vyborne aj bez smotany, mozes skusit.
sjuz
mňam, keď to vidím, sa mi slinky zbiehajú...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia