Veterníky s bryndzovou plnkou fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 10. júna 2016
Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept)
Foto: mesiar50

Veterníky robené ručne a plnka je netradičná.

Suroviny

Suroviny na odpaľované cesto:
150 g
150 g
500 ml
100 g
6 ks
Suroviny na bryndzovú plnku:
250 g
3 PL
2 štipky
1 menšia ČL
1 ks (posekaná na drobno)
minimálne množstvo




Postup

  1. 1

    Ahojte. Najprv si plech potrieme s maslom a posypeme múkou. Pohár s priemerom 6 cm nám poslúži na nákres kruhov.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Preosejeme si 150 g hladkej múky a 150 g polohrubej múky.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Privedieme k varu 500 ml vody a 100 g masla. Zmes trocha premiešame, aby sa nám maslo rýchlejšie roztopilo.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maslo s vodou stiahneme z tepelného zdroja a pridáme múku. Robíme to naraz. Cesto vrátime nad oheň a miešame poctivo asi 3 minúty

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové cesto sa mierne leskne a je kompaktné.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto si následne premiestnime do inej nádoby, kde ho budeme ďalej spracovávať. Necháme ho trocha vychladnúť.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do cesta som chcel pridať iba jedno vajce, ale mi tam zbehli tri kusy. Je ráno tri hodiny a šľahač som nesmel použiť. Takže zostala mi iba ručná robota. Vy si cesto kľudne miešajte šľahačom samozrejme.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pri druhom miešani sa mi do cesta vkĺzli už iba dve vajcia. Cesto miešam, akoby ma ,,naháňali".

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme do cesta posledné čiže šieste vajce a dielo dôkladne premiešame.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vypracované cesto bolo husté, len ťažko sa kĺzalo z varechy. Rozmýšlal som pridať ešte jedno vajce,no potom som to cesto nechal radšej tak.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Veterníky nastriekame do obvodu kruhu. Poofŕkame ich studenou vodou. Veterníky som piekol najprv pri 200 C po dobu 10-tich minút. Po uplynutí spomínanej doby som potom znížil teplotu na 180 C po dobu 50 minút. Veterníky som striekal tak, že jeden kruh, potom naň ďaľší a tretie točenie smerovalo už do stredu veterníka. Vlastne preto sú aj také veľké. Použitý bol horný a spodný ohrev el. rúry bez ventilácie.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Po 20-tich minútach.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Veterníky som po upečení nechal v rúre a po jednom som ich vyberal a následne aj priečne prekrojil.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Veterníky si prichytíme nejakým papierovým obrúskom, a tak ich prekrojíme. Dbáme nato, aby sme predišli popáleniu a porezaniu sa.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    A teraz si spravíme plnku z bryndze. Najprv si zo smotany spravíme šľahačku. Nešľaháme dlho, aby sme si nespravili nebodaj maslo.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Prešľaháme 200 g bryndze. Do bryndze prišľaháme 3 PL šľahačky.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Ďalej do bryndzovej zmesi pridáme posekanú jarnú cibuľku aj s výhonkom, trocha rasce celej, 1 malú káv. lyžičku mletej červenej papriky, keď treba, tak zo dve štipky soli.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Hotová bryndzová plnka.

    Veterníky s bryndzovou plnkou (fotorecept) - obrázok 18

Diskusia k receptu

alena77
Sú tak nádherné a ako aj všetky tvoje recepty. Podĺa popisu zvládne aj začiatočník. Naozaj nádhera.
terinka55
Krásne spracovanie, zaručený úspech. Si neskutočne šikovný, rodina Ťa môže na rukách nosiť :-) Veľká pochvala!!!!!
gabriele
Parada...perfektne...o chuti nepochybujem...ukladam...vyskušam...taketo slane dobroty mam rada :)
haji
Odpalované těsto není sranda, nádherně ti vyšly veterníky, a po slanu, hmm hned bych ochutnala. Prostě jsi všestranně šikovný, jeden větrník jako druhý!
tiginko
fúha, obrázok 13 ... veď sú všetky ako jeden! Moja mama robila tiež voľakedy syrové venčeky, tie som mala radšej, než sladké. Takéto recepty si ukladám do KK z povinnosti - verím, že raz nastane ten čas, keď budem mať čas.
Si superman v kychyni @mesiar :-)
kukulienka71
tvoje veterníky sú fakt krásne, plnka výborne skombinovaná:-) si veľmi šikovný! Keď prebiehala súťaž s J. Žídekom, upiekla som bryndzové "krémeše", zdalo sa mi to ako dobrý nápad, ale v konečnom dôsledku mi nechutili, tak som recept ani nepridala...veterníky sa mi páčia viac:-))
mesiar50
@Sara8
Ďakujem ti krásne.

@Alena77
Ďakujem ti pekne za milý komentár.

@Terinka55
Veľmi si vážim tvoju pochvalu.Ďakujem ti pekne a srdečne ťa pozdravujem. :-)

@Haji
Rád by som ťa ponúkol,keby to šlo.Dcérka sa potešila,že všetky som ich
neplnil s vanilkovým krémom.Moc ti ďakujem.

@Chica114
Ďakujem ti kráse.

@Mariamka
Milé od teba.Srdečná vďaka. :-)


1x haji
veronikkka
nooo teeeda :-)
vedieť spraviť dobré veterníkové cesto je umenie, nehovoriac o tom, že je už to prekrojenie precízna práca, ešte som veterníky na slano nevidela a teraz, ked je bryndza najlepšia, je to úžasná náplň. čo ti poviem, Lacko, nad Tvojimi veterníkmi treba nielen žasnúť, že sú jeden ako druhý, ale ich treba aj ochutnať, k dobrému vínečku perfektné pohostenie. myslím, že doma by sa za týmto slaným zákuskom išli utĺcť!!!
všetky hviezdy ti posielam, 5* je málo!
kecemis
Mas ich pekne. Veru by som sa aj ponukol. Ale kedze moje pecenie je nulove budem sa musiet uspokojit len s plnkou. Dam ju na chlieb, zavriem oci a predstavim si tvoj perfektny veternik.
mesiar50
@Tiginko
Tvoja mamina ich mala určite krajšie a ,,syrové" znejú moc vábivo .Mal som už prichystaný syr s modrou plesňou,no potom som svoj prvotný úmysel zrušil.Dievčatá ma upozorňovali na to,že by zjedli už aj niečo slané.Ďakujem ti prekrásne. :-)

@Kukulienka71
Veľmi pekne ti ďakujem za pochvalu. :-)


@Veronikkka
Vieš milá Veronika,pri príprave veterníkov mi to vínko prišlo na um aj mne.
No z patričných dôvodov alkohol nemôžem.Tvoju pochvalu si nesmierne vážim.Ďakujem ti veľmi pekne.




violeta
Krásne, asi by som si dala vanilkový :-)
Si veľmi šikovný v kuchyni.
mesiar50
@Kecemis
Priateľu,prosím ťa kde sa podel tvoj optimizmus? Nemusíš ich robiť také velké ako sú moje.Spravíš z pol dávky na ,,próbu" a nanesieš si ich na papier s priemerom kruhu 3 cm.V prvej fáze pečenia musí byť teplota vysoká aby sa tuk v ceste ,,rozpínal".Pri konci pečenia jednen rozkrojíš a ak by bolo cesto nedopečené,tak znížiť teplotu a dosúšať.Ak by hrozilo zhorenie,tak ich zakryješ alobalom.Za horúca ich rozkrojíš aby para vyfučala.Spravil som ich ja,tak to hravo zvládneš aj ty kamarát.Ďakujem ti pekne.
mesiar50
@Violeta
Vanílkový nám tiež rád.Tento bryndzový pasuje skôr na nejakú záhradnú párty,alebo do nejakej pivničke. :-)
Ok..napíšem aký som mal krém.
650 ml mlieka dáme variť
150 ml + 2 zlaté klasy + cca.3 PL kryšt.cukru a 1 ks vanílkový cukor premiešať a vliať do horúceho mlieka.
Puding nechať celkovo vychladnúť a potom po malých častiach prišľahať 80 g zmäknutého masla.
Prekrásne ti ďakujem.
kecemis
Lacko moj optimizmus je prave v tej predstave veternika. Ja sa nestazujem, konstatujem. Mas moj obdiv a uctu, s akou lahkostou vypekas rozne veci. Ja proste na to nie som, Som predurceny len na konzumovanie tychto dobrout, ktore tu prezentujes a nielen ty. Ale ver tomu ze si to vsetko odkladam a snad za kratku dobu v penzii to budem skusat. Momentalne nemam ani cas a ani trpezlivost. Srdecne ta zdravim a tesim sa na dalsie dobroty ktore sa chystas publikovat na vareche.
mesiar50
@Kecemis
Ok Mirko,teraz som už v ,,obraze".
Prepáč mi to,možno môj koment odznel ako výčitka.Ďakuj ti ešte raz
a tiež ťa srdečne pozdravujem.
katka78
Tak to je paráda! Ktovie, či by sa dali spraviť tieto veterníky z pohánkovej múky.. lebo z pšenice ich môžem spraviť len pre seba. No uvidíme. Každopádne vyzerajú skvele a ja by som kúsku-dvom neodolala. Krásna práca, ako vždy!
mesiar50
@Katka78
Skúšal som robiť veterníky z rôznych druhov múk.Nenapíšem nič nové,že s bezlepkovými múkami sa pracuje o hodne ťažšie.
Určite tam treba do cesta PDP,alebo iný prípravok,aby nám cesto pri pečení ,,narástlo".Ďalší problém by bol odhanúť pomer surovín.Možno v budúcnosti budem experimentovať s múkou ktorú si spomenula.Ďakujem ti veľmi pekne.
babkamt
Lacko, vydarili sa ti. S bryndzou som ešte nejedla. Výborný nápad. Obdivujem ťa, že aj o tretej v noci si ochotný pripraviť takéto chutné pohostenie. V kuchyni si hravo poradíš nie len s mäsom, ale aj s tortami. Odpaľované cesto ti vyšlo na výbornú. Posielam ti 5*
larja
Také nádherné veterníky som asi ešte ani nevidela, a to sú robené v noci a bez použitia mixéra ... Si veľmi,veľmi šikovný, veľmi ťa chválim, nádhera!
staja
Veterníky sú naozaj perfektné, máš môj obdiv, opäť si sa raz blysol. Krásna práca, detailný postup. Dávno som ich nerobila, pripomenul si mi ich.
Nejde mi celkom tá doba pečenia - 10 minút na 200°C + 50 minút na 180°C ? To by v mojej rúre zostali na uhoľ. Že by preklep?
mesiar50
@Staja
Ahoj.Nie milá @Staja ,nie je to preklep.
Predstav si v mysli,že ich robím troj kruhové.Nanesiem na plech jeden kruh cesta),následne ďalší kruh a ten tretí už stočím do stredu veterníka.Používam najširšiu špičku na zdobenie.,,Venčeky "sa robia z pravidla jedno kruhové.
Samozrejme je,že čím menšie veterníky tým budú aj skôr prepečené.Stačí keď vo vnútri bude cesto mokré a potom po upečení veľmi klesne.Jeden šéf cukrár mi poradil,že ich treba po upečení ihneď prekrojiť.Ja to robím zúbkovým nožom na krájanie chleba.Počiatočná teplota pri mastných cestách musí byť vysoká.Nie je problém veterníky po 15 minútach zakryť papierom k pečeniu,alebo alobalom resp.vtedy keď už vidíme že cesto by nám mohlo zhorieť.Tieto som piekol bez zakrytia,ale vidieť,že na vrchu chytali hnedú farbu.Naozaj to riziko vidím,len v tom neprepečení cesta.No musíš trafiť teplotu svojej rúry.Moje rady ber však s rezervou,keďže nie som cukrár.
Srdečne ti ďakujem a prajem ti pekný víkend.
mesiar50
@Violetacamorova
Vážim si tvoju pochvalu a veľmi pekne ti ďakujem.

@Babkamt
Do práce zvyknem vstávať o 04´00,takže v pohode.Veternííky sú ok,dcérka ich nedávno s chuťou jedla.Srečná v ďaka milá @Babkamt .

@Larja
Milá @Larja ,veľa krát vychádam z toho,že naši šikovný predkovia nepoznali mixér a rôzne výdobytky dnešnej modernej techniky.Veľakrát robím aj krémy len ručne,aby sa mi dielo nezohrievalo.Ďakujem ti od srdca.
izabella929
Fantázia, nie že by som sa tejto dokonalej práce obávala, ale stále sa na veterníky iba chystám a v poslednej chvíli to vždy vzdám..dobrý nápad urobiť ich na slano...super.-)takže mi zostalo iba chváliť tvoje dielo dokonalé.-)
sonulienka
Lacko Ty ma trápiš a neprišiel by si aj mne do BB urobiť tú fajnotku a nádheru?
Samozrejme recept ukladám dávam 5* keby sa dalo aj 100 !
Ale či to ja zvládnem tak nádherne to silno pochybujem.
Srdečná vďaka za recept ak skúsim možno sa Ti pochválim ale tomu sama neverím....
mesiar50
@Sonulienka
Akurát som vravel,mojej ,,starkej",že musím odcestovať do BB..Pozerá po mňe či mi ,,švitorí".
Raz som veterníky učil robiť jednu pani cez fb.Ha,ha bola to sranda.
Myslím si,ale milá Sonička,že ty moju pomoc určite nepotrebuješ.
Poznám ťa ako šikovnú cukrárku-kuchárku a takéto veterníky spravíš takpovediac ľavou zadnou.
Prekrásne ti ďakujem.
aroooo
no máš ich prekrásne, jeden ako druhý / ako by ich jedna mater mala.../, veru slané by som si dala, tie môžem / hoci taký karamelový tiež nie je na zahodenie, ale sladký nemôžem, len nad ním slintať/. Krásne - popis, foto, no skrátka dávam "hviezdne nebe" až 5* a recept putuje do kolónky VIP, zdravím
marienka44
@Mesiar50 (11.6.2016 11:44)

Obdivujem perfektnú prácu a jej výsledok. Teoreticky ovládam prípravu veterníkov. Súhlasím, že ich treba prekrajovat za horúca. Tak mi radila jedna známa.
Najvacsí môj problém je naniest cesto na plech s vreckom. Pamatam sa, že ked som ich v minulosti robila, nevládala som vytlacit cesto z pláteného vrecka cez ozdobnú špičku na plech. Nemala som už síl. Možno bolo cesto velmi hutné. Dokonca som si kúpila vrecko umelohmotné, v tvare spica, ak by som sa rozhodla este raz pokus zopakovať. To plátené sa zle umýva.
Mňa odraďuje hlavne to striekanie cesta na plech. A bryndzovú plnku si dával lyžicou? Lebo plnka, ktorá obsahuje vačšie kúsky ako cibuľka ap., sa nedá striekať s ozdobnou špičkou, upchala by sa. Vanilkový krém som videla striekat an prekrojený veternik taktiež s vreckom so špičkou.
Gratulujem k receptu. Musím niekedy najsť odvahu urobiť ich. Potom dám vedieť. :-)
mesiar50
@Marienka
Tvoj problém by som riešil asi tým,že do horúceho cesta by som vmiešal vajcia.Bryndzové som plnil so špicou ktorá ja v popredí na fotke.S tou špicou som nanášal na plech aj veterníky.Za chvíľu namiešam cesto z pol dávky a spravím ich aj menšie.Dám ti potom vedieť,že ako to ,,fungovalo".Srdečne ti ďakujem.


1x haji
45678
@mesiar50 ked som uvidela tvoje veterniky "odpadla som" :-))) moje byvaju v porovnaní s tvojimi ako handicapovane..bryndzou som este neplnila,ale sunkovou penou ano.Sklanam sa pred Tvojou profesionalitou
5*
3sandra3
Novinka. Nejedla som ešte bryndzové veterníky, ale vyzerajú lákavo. Si šikovný . Obdivujem Tvoje nápady. Fakt super.
mesiar50
@Marienka44
Opakované cesto mi postálo iba toľko čo som si poskladal šľahač.
No pridal som ti tam jedno vajce do plusu a múku som použil iba hladkú.Robil som ich z polovičnej dávky tj. 250 voda,50 g maslo
a 150 g hladkej múky.
Priemer kruhov na plechu som znížil na 5 cm.Cesto sa mi dalo vytláčať z vrecka ľahko.Nech sa ti darí.Pekný večer.


1x haji
mesiar50
@45678
Tvoje veterníky musia byť tiež veľmi chutné.Tú šunkovú penu by som rád ochutnal.Ďakujem ti veľmi pekne.

@Manya
Srdečne ti ďakujem.

@Ancicka
Srdčná vďaka.

@3Sandra3
Ďakujem ti od srdca milá 3Sandra3.
katka78
@Mesiar50 (10.6.2016 20:38) Ďakujem za snahu, ja ak by som ich vyskúšala s tou pohánkovou, dám vedieť. Mám zatiaľ uložené a uvidíme, či sa dostanem k realizácii. Ak áno, určite dám vedieť. Pekný deň/večer ti prajem, milý náš vždy srdečný a nápomocný @Mesiar50 :-)
monty469
Tak to teda hej. Perfektné, originiálne, krásne. Ty ale teda dávaš parádne recepty a inšpirujúce. Super
1x cuketa
methi
Ahoj @mesiar50 skoda, ze si vymazal ten cokoladovy zakusok. Tam ja potrebujem len vychytat spravnu teplotu rury a cas pecenia, tebe pecie rura inak ako mne, takze u teba to mozno sedelo. A v tej plnke zasa stacilo upravit pomer puding voda, to je vsetko. Kolac je na chut dobry aj bez plnky a ja ho urcite este raz vyskusam upiect s upravenou teplotou a casom a s nejakym cerstvym ovocim a kopcekom vanilkovej zmrzliny. Zdravim.
cuketa
Mám vyskúšané s bezlepkovou múkou, tiež sú veľmi dobré , aj veľmi pekné.@Katka78 (12.6.2016 00:25)

haji
@Methi (13.6.2016 09:40)
Přidávám se k Methi. Není to ani první, ani poslední recept, kde je třeba se vyrovnat s klasickými potížemi - teplota, čas a nebo hustota pudingu. Přimlouvám se k vrácení receptu - stačí dopsat pár řádků, nic víc a nic míň. Kdyby jsi viděl moji troubu, tak tě trefí, bo mi hřeje hodně, bo už něco pamatuje. Ale já ji miluji, ještě spolu něco upečeme. To bych tu musela každému druhému psát o teplotách a čase. Vím, co mám doma, s tím pracuji. Hustota pudingu je kapitola sama o sobě - protože co puding, to adrenalin. To nemluvím, když použiješ zahraniční - s tím nemám vůbec žádnou zkušenost, a tak se může stát to, co se přihodilo tobě - určo se ten zahraniční chová jinak! Pokud jsem pochopila - máš v poznámkách přepis do slovenského pudingu, tak to jen změň v ingrediencích a je vymalováno.
Přeji krásný den a plno bezva receptů!
veronikkka
Ahoj @Methi ,
myslím, že krém sa ti vydarí tiež, ak na 500 g vody použiješ len 1 balenie Vanilkového pudingu Dr. Oetker á 37 gramov, ked uvaríš bude z toho hustý puding, ked vychladne, tak vyšľaháš puding s 250 gramami masla a budeš mať správny krém, žiaľ množstvo čokolády si nepamätám presne.
tiež si myslím, že je veľká škoda vymazať výborný recept! Ahoj Lacko - @Mesiar50 , však pridaj ten úžasný recept znovu, stačí len opraviť množstvo surovín. varecháči Ti to radi odpustia, ved pri písaní receptu sa môže predsa pomýliť každý z nás!!! na Tvojich fotkách je naozaj výborný popis!
methi
@Veronikkka (13.6.2016 10:45)

Aho pusta, dik. Ja nejaky podobny krem mam uz odskusany, myslela som, ze toto bude troska iny krem, tak sa uz budem drzat radsej toho mojho, asi je to aj tak to iste. Ja na pecenie zakuskov moc nie som, tak sa drzim receptov ako hluchy dveri. mesiarov postup bol super popisany, lebo este aj v postupe do zatvoriek pise gramaz, co dost pomoze tym, ze sa nemusim stale vracat k surovinam, kolko coho. Tak snad nam ho vrati :) aj ked ja som si vytlacila.
cuketa
Tiež posielam pochvalu a obdiv. Z tvojich výtvorov vidno, že si človek talentovaný, tvorivý, veľmi trpezlivý, so zmyslom pre estetiku. Nech sa ti darí talent rozvíjať! Z priloženého obrázku vidno, ako tvorím venčeky - dávka je z 11 vajec :-)


1x haji
veronikkka
Ahoj @Methi , mrzí ma, že Ťa sklamem, ale nie som Pusta :-)
priznávam, rada by som bola.
jasne, však urob svoj krém a máš tutovku !
prosím Ťa, a náhodou si množstvo čokolády nepamätáš? chcela by som spraviť tento zákusok, vopred Ti dakujem za odpoved.
janger
@dievcata , @mesiar , viem asi, co Lacka pomylilo...v tom holandskom pudingu, 77,5gramovom, ktory mal vyfoteny, je uz pridany cukor (poznam ho). Takze ten tam zavazi asi polovicu. A v tom slovenskom pudingu zrejme cukor pridavany nie je, lebo vacsinou je na pudingovych baleniach pisane, ze treba este pridat asi 2-3 pol. lyzice cukru. Takze, ak by niekto dal do receptu 2x77,5 gramov cisteho pudingoveho prasku ( bezcukroveho), tak by to bolo moc.

Takze ak Lacko bude robit tento krem v Holandsku z toho holandskeho pudingu, 2 balenia, tak sa mu vydari. A ak ho bude robit na Slovensku z cisteho, bezcukroveho pudingoveho prasku, tiez 2 balenia, tak sa mu vydari tiez. Len bude o nieco menej sladky.

Lacko, kludne ten recept vrat, je to pekny zakusok. Bola to len nejasnost, ktora sa takto vysvetli.
kukulienka71
@Haji (13.6.2016 10:36)

mám osobnú skúsenosť s konkrétne vo Švajčiarsku predávaným pudingom Dr. Oetker, nie a nie zhustnúť v tej dávke ako som zvyknutá doma, ja si vždy pred cestou tam pribalím z domu ten náš, aby som šla na zicher;-) tak predpokladám, že aj v Holandsku to bude podobné...
mesiar50
ČOKOLÁDOVÉ REZY.

SUROVINY NA CESTO:
3 vajcia
70 g cukor kryštál
90 g maslo
80 g práš.cukor
100 g horká čoko
1 vanílkový cukor
8 g PDP
90 g múka

PRACOVNÝ POSTUP PRÍPRAVY CESTA:
1) 3 žĺtka vyšļahať s 1 balíčkom vaníl.cukru a 80 g prášk.cukru do penista.
2) Po kúskoch postupne prišľaháme 90 g masla.
3) Ďalej do zmesy pridáme 100 g rozpustenej horkej čokolády.
4) 3 bielky vyšľaháme so 70 g kryštálovým cukrom.
5) Penu z bielkov primiešame k čoko zmesy.
6) A nakoniec pridáme 8 g PDP a 90 g preosiatej mùky.Dielo premiešame varechou.
Spodok tortovej formy vyložíme papierom a boky formy potrieme maslom a posypeme múkou.


SUROVINY NA ČOKO KRÉM:
VODA studená 600 ml
2 ks (krabička) Puding vanílkový Dr Oetker (jedna krabička o váhe 77,5 g)
3 PL cukor kryštálový
200 g čokoláda horká
150 g maslo (zmäknuté)
trochu rumovej arómy 

PRACOVNÝ POSTUP PRÍPRAVY ČOKO KRÉMU:
1) Z vody si odoberieme a premiešame v nej 2 balíčky pudingového prášku a 3 PL kryštálového cukru
2) Časť vody ktorá nám zostala privedieme k varu a vmiešame doň premiešané pudingové prášky.
3) Za stáleho a dôkladného miešania si uvaríme hustý puding.
4) Puding potom narýchlo schladíme napr vložením nádoby do studenej vody. (napr.dres na umývanie riadu.)
5) Maslo trochu premiešame.(150 g)
6) K maslu pridávame po lyžiciach vychladnutý puding a zmes krátko prešľaháme
7) Nakoniec k dielu primiešame rozpustenù hor.čokoládu
1x haji
mesiar50
Ďakujem Vám všetkým za podporu a aj za komentáre.Chcel som spraviť taký krém,aby sa mi netopil pri prevoze na dlhšie vzdialenosti.Ako vidíte mne sa vydaril viac krát.Tú teplotu pečenia som pomiešal ja.Pri teplote pečenia pri 160 C treba samozrejme aspoň 1 hodina pečenia cesta.
V nl.mam mini rúru kde som tento koláč viac krát robil pri 160 C /40 min.
Vo veľkej klasickej rúre sa cesto pečie samozrejme inak.Hlboko sa Vám ospravedlňujem za nepríjemnosti spôsobené mojím pričinením.
haji
@Kukulienka71 (13.6.2016 13:32)
už jsme doma s pudingom!! já to se s ním pravidelně kočkuji a to v českém, stejně jako slovenském cukr není!! /viz koment @Janger dnes 13.27 hod./ Laciný druh neznačkový je tečavý až běda, Oetker dělá 3 druhy /dle cenové relace/, též ten první je bídný, druhý o fous lepší a nejdražší je nejtužší a i chuťově příjemný. K tomu všemu jsem četla různé komenty o tom, že není radno olizovat vařečku /můj zlozvyk!/, že trávící enzym přenesený slinami tu současnou "kvalitku" prostě rozloží už v hrnci. Oh, velká omluva @Mesiar , že jsme se ti nacpali s diskuzí o pudingu ke slanému receptíku. Puding a kolik nadělá šarapaty! Krásný den přeji všem!!
mesiar50
@Cuketa
Čo sa ideš ,,vydávať "? Veď je tých venčekov ako na svadobnú hostinu.Si šikulka na pohladanie.Potešenie je na mojej strane,že sa ti veterníky podarili.Mám mnoho receptov na veterníky,ale tento ja na výdatnosť najlepší.Prekrásne ti ďakujem za pochvalu a srdečne ťa pozdravujem.

1x haji
veronikkka
Ahoj Lacko - @Mesiar50 ,
vysoko si vážim Tvoj korektný prístup a vdaka Ti za pridanie postupu!
to dokáže len fair chlap ako si Ty, veľa srdečných pozdravov posielam do NL :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia