Foto: martina34
Sú veľmi ľahučké, dlho vydržia čerstvé ak majú ktoré... :-)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zarobíme si kvások. Do vlažného mlieka rozdrobíme kocku droždia, pridáme lyžičku cukru a zamiešame. Po vykysnutí zmiesime s múkou, nastrúhanými uvarenými zemiakami. Pridáme soľ, vajce, vodu (záleží na tom, aké máme zemiaky, či treba viac, či menej vody zistíme počas miesenia). Tiež pridáme nastrúhaný syr, pretlačený cesnak, ľanové semienka a na jemno nakrájaný margarín, aby sme ho dobre vymiesili a neostali hrudky.
- 2
Vymiesené cesto necháme kysnúť cca 20 minút. Potom cesto vyktopíme na pomúčený lopár, roztiahneme ho jemne rukami, aby malo rovnakú hrúbku cca 3 cm všade a vykrajujeme pohárikom alebo formičkou kruhy - pagáčiky. Poukladáme ich na olejom pomastený plech, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom so soľou. Na vrch môžeme dať ľanové semienka, raschu alebo slnečnicové semienka, či plátok syru ... Pagáčiky pečieme na 200 stupňoch v teplovzdušnej rúre cca 15-20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Múku som použila ražnú, ale kľudne môžeš dať aj inú, napríklad aj grahamovú.