Kuracie prsia a pečienka na sušenej paradajke fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Mal som vytiahnuté kuracie prsia a kuraciu pečienku. Jedna časť rodiny chcela kuracie prsia a druha časť pečienku. Tak som sa rozhodol pre kompromis. Zobraziť celý popisMal som vytiahnuté kuracie prsia a kuraciu pečienku. Jedna časť rodiny chcela kuracie prsia a druha časť pečienku. Tak som sa rozhodol pre kompromis. Spojil som do do jedného hrnca a bolo po vtákoch. Než sa spamätali bolo uvarené.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia som krájal na tenké plátky. Kuracie pečienky som nechal v celosti. Sušené paradajky som krájal na plátky. Cesnak tiež pokrájal na plátky. Feferónku na drobné kúsky. Do hrnca som dal zohriať olej zo sušených paradajok, do neho pridal pokrájané paradajky a cesnak. Do horúceho oleja som dal opiecť prsia na bielo.
-
2
Potom som do nich pridal opiecť pečienku s feferónkou. Miešal som aby mi to neprihorelo. Keď sa aj pečienka zatiahla podlial som to horúcou vodou asi 1dcl. Prikryl som hrniec a nechal chvíľu dusiť.
-
3
Po chvíľke dusenia pridal pokrájanú petrželovú vňať a nechal prejsť varom.
-
4
Hrniec som odstavil zo sporáka a osolil. Premiešal miešal mäso s pečienkou nech sa soľ dostane všade. Nesolil som skôr pre pečienku a olej zo sušených paradajok je slaný. Nechal som to chvíľku postať nech prejdu chute.
-
5
Môžme servírovať. Na tanier som urobil hniezdo z ryže a na to dal mäso s pečienkou. Môže sa to jesť aj so zemiakovou kašou, alebo zelerová kaša. Želám vám dobrú chuť, nech vám chutí ako nám. Všetko som to mal za 15 minút hotové.
Diskusia k receptu