Kuracie prsia a pečienka na sušenej paradajke fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 10. novembra 2015

Mal som vytiahnuté kuracie prsia a kuraciu pečienku. Jedna časť rodiny chcela kuracie prsia a druha časť pečienku. Tak som sa rozhodol pre kompromis. Zobraziť celý popisMal som vytiahnuté kuracie prsia a kuraciu pečienku. Jedna časť rodiny chcela kuracie prsia a druha časť pečienku. Tak som sa rozhodol pre kompromis. Spojil som do do jedného hrnca a bolo po vtákoch. Než sa spamätali bolo uvarené.

4
porcie
12 minút minút
príprava
15 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg
3 ks nakladané v oleji
3 strúčky
0,1 dl zo sušených paradajok
1 ks
 zelená




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia som krájal na tenké plátky. Kuracie pečienky som nechal v celosti. Sušené paradajky som krájal na plátky. Cesnak tiež pokrájal na plátky. Feferónku na drobné kúsky. Do hrnca som dal zohriať olej zo sušených paradajok, do neho pridal pokrájané paradajky a cesnak. Do horúceho oleja som dal opiecť prsia na bielo.

    Kuracie prsia a pečienka na sušenej paradajke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som do nich pridal opiecť pečienku s feferónkou. Miešal som aby mi to neprihorelo. Keď sa aj pečienka zatiahla podlial som to horúcou vodou asi 1dcl. Prikryl som hrniec a nechal chvíľu dusiť.

    Kuracie prsia a pečienka na sušenej paradajke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po chvíľke dusenia pridal pokrájanú petrželovú vňať a nechal prejsť varom.

    Kuracie prsia a pečienka na sušenej paradajke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hrniec som odstavil zo sporáka a osolil. Premiešal miešal mäso s pečienkou nech sa soľ dostane všade. Nesolil som skôr pre pečienku a olej zo sušených paradajok je slaný. Nechal som to chvíľku postať nech prejdu chute.

    Kuracie prsia a pečienka na sušenej paradajke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Môžme servírovať. Na tanier som urobil hniezdo z ryže a na to dal mäso s pečienkou. Môže sa to jesť aj so zemiakovou kašou, alebo zelerová kaša. Želám vám dobrú chuť, nech vám chutí ako nám. Všetko som to mal za 15 minút hotové.

    Kuracie prsia a pečienka na sušenej paradajke (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sracz
Tento štýl je v mojej kuchyni známy ako "Rcp z kotlíka starého zálesáka" a je veľmi obľúbený. Svoju porciu (spravidla všetko čo ostane) si ponechám v hrnci "kotlíku" a vyjedám ju tzv. vymasťovaním, pomocou hojného "burkovčiaku" chleba! "Aj tak še da i tak še da - ta ňe, kamarát od táborákového ohňa, @patroveckypitrs ?!? ... a mám z toho tri osohy naviac: ad a) spomínam na kamarátov (aj už "odídených do nebeskej prírody") z putovania po horách, lesoch a hájoch Slovenska, ad b) nemusím variť extra prílohu, ad c) umývam o jeden tanier menej!!! : -:)))
pilcik
Podobnú dobrotu si aj ja robím v kotlíku počas obeda v práci. Ako spomína @sracz jem to s chlebom. Je to rýchle a dobré. A hlavne teple počas chladných dní.
miros605
Len dovetok. Spomínanú ryžu si mal z predchádzajúceho dňa, alebo z varného vrecka. Ešte poznámka, chuti by prospelo trochu čerstvo pomletého korenia. Inak O.K.
radost
šikovný vareškár..tie prsia s pečienkou urobím tento týždeň..dobrý tip..
frezia68
Mne tam chýba červená paprika,ale týmto receptom inšpiruješ k vyskúšaniu a určite bude chutiť :-)
babkamt
recept sa mi páči. Za pár minút si vyčaroval chutné jedlo, ukladám pre inšpiráciu. Posielam plný počet hviezdičiek.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia