Foto: paploska
Po prvý krát sme ich ochutnali v Holandsku a odvtedy patria k najobľúbenejším. Krevety by mali byť čerstvé a voňavé. Odborníci riadia pripravovať ich Zobraziť celý popisPo prvý krát sme ich ochutnali v Holandsku a odvtedy patria k najobľúbenejším. Krevety by mali byť čerstvé a voňavé. Odborníci riadia pripravovať ich v celku, ale pre lenivých stravníkov ich môžete vopred očistiť - olúpať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako som už spomínala v úvode krevety môžete olúpať, alebo ich pripravovať v celku. Mne sa podarilo zohnať čerstvé krevety, a tak som ich pripravila bez lúpania. Na fotke sú už zmrazené, keďže som polovicu dala do mrazničky.
-
2
Pripravte si dresing z olivového oleja, posekanej petržlenovej vňate, morkej soli a cesnaku. Krevety nechajte odležať v chladničke aspoň 3 hodiny, najlepšie však cez noc
-
3
Po odležaní ich rýchlo opečieme na panvici s olivovým olejom. Postačí aj olej z dresingu. Krevety podávame s bielym chlebom. Ja pečiem domáci. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu