Foto: mracik9
Mala som pekný kus mäsa a bolo mi ľúto ho pokrájať na kúsky,tak som to urobila takto a neľutujem.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 pl |
|
3 plátky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks natvrdo |
|
a čierne korenie mleté |
|
1/2 čl |
|
Omáčka: | |
1 PL |
|
2 ks |
|
3 pl |
|
2 pl |
|
|
|
6 ks |
|
|
|
3 ks |
|
1 litert |
|
50 g |
|
trošku |
|
Postup
-
1
Mäso si rozklepeme na väčší kus tak ,aby sme mohli urobiť roládu.Okoreníme,potrieme horčicou a postupne naň ukladáme slaninu,klobásu,pokrájanú cibuľu,polovice vajíčok,uhorky a zrolujeme.
-
2
Zrolované mäso potom dôkladne previažeme niťou, aby sa nám nerozpadla.
-
3
Do hrnca dám trošičku masti a trošku cibule,jemne ju opražím a pridám tam mäso.Opečiem ho aby sa zatiahlo,okorením a podlejem vodou,varím asi 35 minút. Medzi tým si pripravíme omáčku.Do menšieho hrnčeka dám masť na ktorej trochu opečiem na jemno nakrájané cibule,pridám korenie,paradajkový pretlak, horčicu a nechám to povariť.
-
4
Keď je mäso skoro hotové,prelejeme ho precedenou omáčkou a varíme ešte chvíľu.
-
5
Potom mäso vyberieme a omáčku zahustíme zápražkou z masla a múky,trochu prevaríme a môžeme podávať.
kk