Španielska roláda

mracik9 - fotkamracik9, 20. júna 2012
Španielska roláda
Foto: mracik9

Mala som pekný kus mäsa a bolo mi ľúto ho pokrájať na kúsky,tak som to urobila takto a neľutujem.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 pl
3 plátky
1 ks
1 ks
2 ks
2 ks natvrdo
  a čierne korenie mleté
1/2 čl
Omáčka:
1 PL
2 ks
3 pl
2 pl
6 ks
3 ks
1 litert
50 g
 trošku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si rozklepeme na väčší kus tak ,aby sme mohli urobiť roládu.Okoreníme,potrieme horčicou a postupne naň ukladáme slaninu,klobásu,pokrájanú cibuľu,polovice vajíčok,uhorky a zrolujeme.

    Španielska roláda - obrázok 1
  2. 2

    Zrolované mäso potom dôkladne previažeme niťou, aby sa nám nerozpadla.

    Španielska roláda - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dám trošičku masti a trošku cibule,jemne ju opražím a pridám tam mäso.Opečiem ho aby sa zatiahlo,okorením a podlejem vodou,varím asi 35 minút. Medzi tým si pripravíme omáčku.Do menšieho hrnčeka dám masť na ktorej trochu opečiem na jemno nakrájané cibule,pridám korenie,paradajkový pretlak, horčicu a nechám to povariť.

    Španielska roláda - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso skoro hotové,prelejeme ho precedenou omáčkou a varíme ešte chvíľu.

    Španielska roláda - obrázok 4
  5. 5

    Potom mäso vyberieme a omáčku zahustíme zápražkou z masla a múky,trochu prevaríme a môžeme podávať.

    Španielska roláda - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Jelenie mäso, Slovenská kuchyňa, Prešovský kraj, Obed, Dusené

Diskusia k receptu

tatranka
Milý a veselo naservírovaný obedík.Už len sa do chutnej váry pustiť.
klaura
krásny tanier s jedlom ... vyzerá to f a n t a s t i c k y ...
kk
mracik9
Žienky máte pravdu,obedík bol fajnotka a k tomu aranžovaniu,chcela som vás potešiť,ďakujem za komenty,potešili.
mracik9
helca103,príď ešte niečo zostalo,rada ťa pohostím :))
luda4
roláda je veĺmi pekná,už je v KK.