Španielska roláda

mracik9 - fotkaMracik9, 20. júna 2012 15:36
Ďalšie recepty »

Španielska roládaFoto: mracik9

Mala som pekný kus mäsa a bolo mi ľúto ho pokrájať na kúsky,tak som to urobila takto a neľutujem.

4
porcie
30 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 pl
3 plátky
1 ks
1 ks
2 ks
2 ks natvrdo
  a čierne korenie mleté
1/2 čl
Omáčka:
1 PL
2 ks
3 pl
2 pl
6 ks
3 ks
1 litert
50 g
 trošku

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso si rozklepeme na väčší kus tak ,aby sme mohli urobiť roládu.Okoreníme,potrieme horčicou a postupne naň ukladáme slaninu,klobásu,pokrájanú cibuľu,polovice vajíčok,uhorky a zrolujeme.

    Španielska roláda - obrázok 1
  2. 2

    Zrolované mäso potom dôkladne previažeme niťou, aby sa nám nerozpadla.

    Španielska roláda - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dám trošičku masti a trošku cibule,jemne ju opražím a pridám tam mäso.Opečiem ho aby sa zatiahlo,okorením a podlejem vodou,varím asi 35 minút. Medzi tým si pripravíme omáčku.Do menšieho hrnčeka dám masť na ktorej trochu opečiem na jemno nakrájané cibule,pridám korenie,paradajkový pretlak, horčicu a nechám to povariť.

    Španielska roláda - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso skoro hotové,prelejeme ho precedenou omáčkou a varíme ešte chvíľu.

    Španielska roláda - obrázok 4
  5. 5

    Potom mäso vyberieme a omáčku zahustíme zápražkou z masla a múky,trochu prevaríme a môžeme podávať.

    Španielska roláda - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist