Jahodový koláč
Jahodový koláč

Šťavnatý jahodový koláč

helena10 - bez fotkyhelena10, 4. júna 2024
Šťavnatý jahodový koláč
Foto: helena10

Jednoduchý, rýchly a fajnový koláč na spôsob bublaniny s čerstvými jahodami.

25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ks väčšie
190 g jemný
1 KL
štipka
60 g
150 g (Sabi)
1 KL nastrúhaná
250 g
8 g
350 g čerstvé
Na posypanie koláča:




Postup

  1. 1

    Celé vajcia s cukrami a štipkou soli vyšľahám ručným mixérom (alebo metličkou). Postupne pridávam olej, biely jogurt, nastrúhanú kôru z citróna. Nakoniec už len vareškou primiešam múku s práškom do pečiva a cesto je hotové.

  2. 2

    Polovicu očistených, osušených jahôd narežem na štvrtiny a lopatkou jemne zamiešam do hotového cesta. Vylejem a rozotriem na vyšší plech 24 x 24 cm vystlaný papierom na pečenie. Boky plechu som vymastila tukom a posypala hrubou múkou.

  3. 3

    Na vrch rozotretého jahodového cesta poukladám na polovice nakrájané zostávajúce jahody. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 25-30 minút. Skontrolujem špajľou. Jahody pekne vidno na povrchu upečeného koláča.

    Šťavnatý jahodový koláč  - obrázok 3
  4. 4

    Ochladený upečený koláč posypem práškovým cukrom a podávam.

Diskusia k receptu

dogagador
Vyzera velmi dobre. Pre kolko osob - teda kolko takych porcii z tohto mnozstva vyjde?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia