Veľkonočná paska
Určite nesmie chýbať na veľkonočné sviatky, takéto piekli naše staré mamy. Nenáročná príprava aj pre...
Gemerské guľky trochu inak
Tieto gemerské guľky sú ľahko stráviteľné a chuťovo výrazne a to preto, lebo si mäsové výrobky...
Bravčové dusené na pive
Toto jedlo ma naucila robit kamaratka z Ameriky. Hovorila, ze je to velmi oblubene jedlo...
Korenisté rezne
Ďaľší recept z mojich obľúbených. Môžeme si ich pripraviť do zásoby. V chladničke vydržia niekoľko...
Losos so zeleninovým kuskusom
Filet lososa očistíme, nasolíme , okoreníme , polejeme citr. štavou a oliv . olejom. Necháme pár hodín...
Pečené pirohy s kyslou kapustou
Tento recept je veľmi starý piekla ho ešte moja prababka.
Špaldové sušienky s lieskovcami
Ďalšie chutné špaldové sušienky - orieškové. Mňaaaaaaaaaaaam! :-)
Rýchly koláč s tvarohom
Recept mi dala moja sestra Gabika. Vyskúšala som tento recept a bola som nadšená, ...
Tekvicový slaný koláč - Pumpkin pie
Recept na tento kolac som nasla na internete. Povodny nazov bol Three-cheese Pumpkin Pie - Tekvicovy...
Kuracie prsia na cesnaku
Lahodné kuracie prsia, ale len pre tých, ktorí nemajú problémy so žlčníkom :-)
Šampiňóny na slávnostný spôsob
Dnes máme doma menšiu oslavu, aj keď bez našich detičiek, ktoré sú v tábore...
Talianska zeleninová polievka minestrone s cestovinou a parmezánom
Premeňte svoju zimnú kuchyňu na výbornú taliansku reštauráciu. Aj u vás doma môže rozvoniavať výborná polievka minestrone....
Amur na pare
Toto je môj druhý recept z Amura a je robený v parnom hrnci so zeleninou tak, ...
Írska pochúťka z bravčového karé
Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku, čerstvé...
Špagety carbonara na zdravý spôsob
Viem že toto nie je originálny recept na carbonara omáčku, ale je to taká moja diernejšia...
Hríbovo-tekvicové rizoto
Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.
Tekvicová polievka podľa Petra Vargu
Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná....
Tvarohové marhuľové gule
Marhule rozpolíme a vykôstkujeme. Tvaroh vymiešame s maslom, pridáme citrónovú kôru a cukor. Cesto zahusťujeme...
Rýchla makovo-citrónová bábovka
Hrnčekové recepty mám zo všetkých najradšej. Táto na prípravu rýchla bábovka ulahodí snáď každému, pre...
Kura na smotane a zemiakoch
Ostrúhané zemiaky nakrájame na kolieska, poukladáme do misy, okoreníme a nakrájané maslo poukladáme na zemiaky....
Cigánske lángoše
Sú veľmi jednoduché a rada ich robím, moje deti ich obľubujú. Sú v zahraničí, ale keď prídu...
Tiramisu - aj pre bezlaktozáčov
Odkedy mi zistili laktózovú intoleranciu, snívala som o tiramisu. Takže keď Tesco začalo predávať bezlaktózové...
Slivky zavárané v octe
A pomaly sa nám blíži obdobie sliviek. Mama ich zvykla zavárať nielen na sladko, ako...
Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...
Cestoviny s kyselkastou omáčkou
Manžel si v sobotu zaželal bezmäsité jedlo. Ja som navrhla cestoviny a syn vymyslel omáčku...
Vietnamské kurča s citrónovou trávou
V tomto recepte sa pouziva cerstva citronova trava, ktora sa pri vareni chutovo velmi podoba na...
Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...
Marinované bravčové mäso na ananáse
Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept...
Farfalle s kuracím mäsom a so šampiňónmi
Na cibuľke opražíme trochu osolené kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Pridáme šampiňóny a opražíme ich...
Seriál na pokračovanie. Diel I. Tlačenka z nasoleného mäsa
Recepty som nevymyslel sám ale inšpiroval som sa knihami a starými majstrami mäsiarmi a rokmi som sa...
Rakúska Marmorkuchen
Rakúsky mramorový koláč je jeden z mojich najoblúbenejších múčnikov, avšak už som vyskúšala mnoho receptov, ...
Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky
Trochu podobný recept tu nedávno bol, ale tento je aj tak iný, trochu iný postup...