Jahodová bublanina s pravou vanilkou

gabusik - bez fotkygabusik, 8. júna 2014
Jahodová bublanina s pravou vanilkou
Foto: gabusik

Bola som si nazbierať jahody a keď sme oslavovali dcérkine meniny rozhodla som sa upiecť z jahôd bublaninu. Recept mám od mojej maminy, piekla Zobraziť celý popisBola som si nazbierať jahody a keď sme oslavovali dcérkine meniny rozhodla som sa upiecť z jahôd bublaninu. Recept mám od mojej maminy, piekla som ho druhý krát v živote a všetkým veľmi chutil. Tak snáď bude aj Vám,

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
300 g
300 g
1 ks
1 ks
1,5 dcl
1 dcl




Postup

  1. 1

    Vanilkový struk si pozdĺžne rozrežeme a ostrým nožíkom obsah vyškriabeme. Obsah dáme do misy spolu so žĺtkami, práškovým cukrom a trochou vody. Vyšľaháme do penista. Pomaly pridávame zvyšnú vodu, olej a nakoniec pomaly zamiešame múku s PDP.

  2. 2

    Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Jahody umyjeme a necháme vysušiť.

  3. 3

    Cesto nalejeme na plech vystalný papierom na pečenie, poukladáme rovnomerne jahody a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov.

  4. 4

    Ešte jedna rada ako môžete zúžitkovať prázdny vanilkový struk. Stačí ho vložiť do nádoby s cukrom a o pár týždňov máte domáci vanilkový cukor.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia