Foto: gabusik
Bola som si nazbierať jahody a keď sme oslavovali dcérkine meniny rozhodla som sa upiecť z jahôd bublaninu. Recept mám od mojej maminy, piekla Zobraziť celý popisBola som si nazbierať jahody a keď sme oslavovali dcérkine meniny rozhodla som sa upiecť z jahôd bublaninu. Recept mám od mojej maminy, piekla som ho druhý krát v živote a všetkým veľmi chutil. Tak snáď bude aj Vám,
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vanilkový struk si pozdĺžne rozrežeme a ostrým nožíkom obsah vyškriabeme. Obsah dáme do misy spolu so žĺtkami, práškovým cukrom a trochou vody. Vyšľaháme do penista. Pomaly pridávame zvyšnú vodu, olej a nakoniec pomaly zamiešame múku s PDP.
- 2
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Jahody umyjeme a necháme vysušiť.
- 3
Cesto nalejeme na plech vystalný papierom na pečenie, poukladáme rovnomerne jahody a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov.
- 4
Ešte jedna rada ako môžete zúžitkovať prázdny vanilkový struk. Stačí ho vložiť do nádoby s cukrom a o pár týždňov máte domáci vanilkový cukor.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu