Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami fotorecept
Foto: izabella929
Dnes som pripravila veľmi chutné kombinácie bravčového mäsa v troch variáciách..vyprážané vo vínovom cestíčku, plátok na prírodno a pečené na víne..prílohy som zvolila dvojaké..vedľa Zobraziť celý popisDnes som pripravila veľmi chutné kombinácie bravčového mäsa v troch variáciách..vyprážané vo vínovom cestíčku, plátok na prírodno a pečené na víne..prílohy som zvolila dvojaké..vedľa prírodného lpátku som uložila ryžu, a k vyprážanému a pečenému domáce zemiakové hranolky..všetko sa podáva na jednom tanieri, preto je dosť sýte jedlo...robievam to pre hostí, každý si môže vybrať...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Pečené bravčové rebierko: | |
2 ks |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 dl |
|
Bravčový plátok na prírodno: | |
2 plátky |
|
1/2 PL |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
1 PL |
|
podlľa chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
Vyprážaný rezeň vo vínovom cestíčku: | |
4 ks |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
2 ks |
|
5 PL |
|
1 dl |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravila som si bravčové rebrá aj karé, poriadne som ho umyla a osoušila..
-
2
na panvicu som si dala bravčovú masť, nechala ju zohriať a bravčové rebré som položila do masti opekať...bravčové karé na prírodno som obalila v múke a taktiež dala opiecť na panvicu do ružova..
-
3
potom som mäso rozdelila....rebrá som položila na hlbšiu panvicu poliala výpekom , osolila, okorenila, posypala červenou paprikou a poliala červeným vínom...dusila pomaly pod pokrievkou...
-
4
rebrá som dusila, pokiaľ neboli úplne mäskké a sústavne podlievala vínom..keď bolo mäsko hotové, odkryla som pokrievku a nechala odpariť tekutinu...
-
5
a stále sa mäsko opeká až zostane iba na spodku tuk...a nechám ešte chvíľku opiecť do chrumkava a vypnem...hotové rebrá su šťavnaté a chrumkavé...
-
6
na malú rajničku som si dala trošku oleja, pridala pokrájanú cibuľku a niekoľko umytých sušených dubáčikov a pridala som orestované bravčové mäso...osolila, okoreniela, posypala červenou paprikou, podliala vodou a pod pokrievkou dusila do mäkka...podlieva som vždy iba malým množstvom vody..
-
7
hotové prírodné rezne som dochutila a odložila zo sporáka..
-
8
bravčové karé na rezne som si umyla, osušila, vyklepala, osolila, posypala čiernym korením..pripravila som si cestíčko...z mlieka, vajec, hladkej múky a vína som vymiešasla kašičku, osolila, okorenila..rezne pred namočením do cestíčka som obalila v hladkej múke...
-
9
vyprážala v horúcej masti pod pokrievkou pomaly..
-
10
pokiaľ sa mäsko pripravovalo, nastrúhala som si mrkvu, zeler a cviklu, pomiešala s citrónovou šťavou, cukrom a štipkou soli...veľmi výborná kombinácia k týmto trom druhom mäska..
-
11
očistila som si zemiaky, pokrájala na hranolky..
-
12
vyprážala v horúcej masti do chrumkava..umyla som si ryžu a uvarila klasickým spôsobom...
-
13
Všetky hotové jedlá a prílohy som uložila na oválny tanier...pridala som oblohu, ozdobila som zelerovými listami a hroznom...veľmi chutné jedlo, ktoré sa u nás ponúka na roznych hostinách, rodinných udalostiach...mäso na 3 spôsoby prípravy a 2 rôzne prílohy dávajú možnosť hlavne si vybrať a každý si niečo nájde, čo má rád...ak má rád všetko, tak to je iba radosť pre gazdinku...prajem vám dobrú chuť..
5*
Ale vážne: viem si predstaviť, aká si vynikajúca hostiteľka. Podľa tvojich receptov, čarovnej špajzy a kulinárskeho entuziazmu!