
Vegetariánske kelové závitky
Kedysi som bola "mäsková", ale s pribúdajúcim vekom som začala objavovať bezmäsité jedlá a najmä...

Koložvárska
Notoricky známe jedlo. My ho voláme takto, len prídavným menom, stačí, všetci vedia,...

Môj boršč
Mám dojem, že koľko krajín bolo v bývalom ZSSR, toľko obmien boršču sa varilo. Základom všetkých...

Vanilkové rohlíčky podľa nášho tradičného rodinného receptu
Zdedila som tradicný rodinný recept a pamätám si, ako som ich prvýkrat piekla a ze...

Tajomstvo v alobale
Recept, ktorý Vám ponúkam je veľmi zdravý, šťavnatý a naši drobci ho doslova milujú...

Panenka na paprike
Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na panvici. Pridáme panenku, nakrájanú na kolieska a na cibuľke...

Penne con verdure
Cestoviny vždy patrili k mojim favoritom, no v poslednom čase som ich zanedbával. Keď už...

Linecký koláč s tvarohom a lekvárom
Jednoduché pečenie, vynikajúci výsledok. Tohto pečenia sa nemusia báť ani začiatočníci.

Zapekaná pohánka/fotorecept/
Toto je asi zwietopf, ale nevadí ak vám to bude chutiť ako nám tak je to fajntopf....

Langoš plnený údenou šunkou
Lángoše mám najradšej obyčajné iba tak osolené. Ale keď si môžem niečo lepšie urobiť tak prečo...

Battenberg
Tento recept je skoro ako original, ale nie uplne. Do original battenberg sa dava cervene...

Hájas pogáča - sadlové pagáče
Obdobie od Troch kráľov je začiatkom fašiangov. To sa jedia mastné a chutné jedlá, ...

Panakota s bazovým sirupom
Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie,...

Kuracie prsia na paradajkách
Kombinácia paradajok, bazalky a cesnaku nikdy nesklame :-))

Orechová torta
Túto tortu som piekla k svojím narodeninám. Natrela ju bielym talianským zamatovým krémom. Tento...

Zabíjačkový prejt
Bravčovú hlavu uvaríme v mierne osolenej vode do polomeka . Ešte teplú ju oberieme a zomelieme spolu...

Guláš z pôvabnice dvojfarebnej
Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...

Slané pečivo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k jednej zo základných surovín slovenskej kuchyne. Existuje možstvo rôznych receptov, ktoré...

Domáci chlebík z keramického hrnca
Recept inšpirovaný kuchárskym webom delikatesy. sk

Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...

Mleté mäso v lístkovom ceste
Rožok nakrájame na malé kocky a zvlhčíme ho vodou alebo mliekom. Mleté mäso zmiešame so soľou,...

Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou
Pokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to...

Kysnutý orechový závin (orechovník) - vegan
Piekla som ho prvý krát, a hneď sa podaril... tak sa podarí iste aj Vám ;)

Kuracie prsičká na orientálny spôsob
Toto jedlo som si vymyslela po prečítaní dvoch receptov, ktoré ma síce zaujali, ale nemala...

Moja čína z woku
Tento recept mám okukaný z televízneho varenia ešte z dávnej minulosti. Mám ho rada preto, ...

Rezance s džemom
do hrnca dame maslo sprazime pridame rezance omastime s sprazenim maslom pridame dzem tolko na kolko mame...

Krémové rezy
Rezy, ktorým sa nedá odolať. Blížia sa veľkonočné sviatky a toto je ideálne pohostenie, ...