Foto: kajusiqq
Super cesto:).....a krásne sa trha výborne sa s nim pracuje vrelo odporúčam...na vianočku,pletenec a či mazanec:)
porcie
na 160 °C
Postup
-
1
Z cukru,droždia a trošky mlieka necháme vykysnuť kvasok-(v hrnčeku rozotrieme droždie s cukrom do tekuta,pridáme troška teplého mlieka a necháme v teple).
-
2
Kvasok pridáme do muky s vajičkom,vlažným mliekom zvyšným cukrom,rozpustenou herou a troškou rumu.Pridáme citronovú koru a štipku muškatového kvetu,soľ a nakoniec hrozienka v rume namočene. Cesto vymiesime nema byť ani tuhe ani riedke.
-
3
Ked je vypracovane nechame kysnuť.Po vykysnutí vypracujeme hladký bochník,ktorému v strede urobíme krížik,položíme na vymastený plech a necháme cca 10-15 minút podkysnuť:)
-
4
Mazanec potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme platkami mandlí.
-
5
Pečeme zhruba 45 minut, cca 170°C..každý podľa svojej rury možme ak by sa nam pripekal ale ešte nieje hotový z vnutra stačí prikryť.a tu je narezaný:)....z predu, s džemíkom a masielkom a zo zadu:D ...Veľkonočné raňajky:)
Máš veľa dobrých receptov, určite urobím viac vecí podľa teba. :-))
Si ma navnadila Tvojim krásnym foto a komentárom. Mazanec zamiesený so všetkým čo k nemu patrí. Aj hrozienka v rume + rum. Veď sú sviatky. Hľadám mandlové lupienky. Boli, a už nie sú = není sú. “Niečo” ich sežralo a “Nikto” sa nechce priznať. Radšej idem hľadať nejakú alternatívu namiesto tvrdého vypočúvania špajze. Nechcem holý Mazanec ☹️
Klidně ořechy, podrcené nebo nakrájené. Holý nebude!
😘
Prajem veselú Veľkú Noc
Krásná práce, skvělý mazanec! Jsi šikulka, krásné Velikonoce plné lásky, sdílení a dobrých chutí!