Foto: ancicka
Je to starý recept z babičkinej kuchárskej knižky.
príprava
Suroviny
1/2 kg |
|
|
|
|
|
celá |
|
1 ks menšia |
|
1 kocka |
|
1 stručik |
|
1 ks |
|
|
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
Halušky: | |
3 ks stredné |
|
podľa potreby |
|
1 dl |
|
trocha |
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na väčšie kocky.Zalejeme vodou, pridáme korenie a soľ,celú cibuľu a dáme variť.
-
2
Pridáme postrúhanu mrkvu a rozmrvíme bujon.
-
3
Medzi tým ked sa varia zemiaky slaninu nakrájame na kocky a upražíme.
-
4
Ked sú zemiaky uvarené, cibuľu vyberieme a zemiaky vo vode roztlačíme.
-
5
Roztlačíme asi takto,aby ostali aj väčšie kúsky.Dolejeme vriacou vodou,podľa potreby.
-
6
K masti pridáme múku a papriku
-
7
a zápražku prilejeme do polievky.Povaríme na miernom ohni asi 10 min.
-
8
a za stalého miešania pridáme rozšľahané vajce.
-
9
Zemiaky na halušky ošupeme a postrúhame.Pridáme múku,trocha vody a soľ.Vypracujeme cesto,ktoré potom pretláčame do osolenej vody.Zamiešame a varíme asi 2 min..Scedíme.
-
10
Hotové halušky rozdelíme na taniere,zalejeme polievkou,ozdobíme pažitkou ,alebo petržlenovou vňaťou.
ty si správna varecháčka..:-)