Koložvárska kapusta fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 17. januára 2011
Koložvárska kapusta (fotorecept)
Foto: dorisa

Toto jedlo si "rozkázala "moja dcera,ked bola doma na dovolenke. Nakolko ho nestihla zjesť, tak som aj ja ochutnala. Nie je to klasické koložvárska Zobraziť celý popisToto jedlo si "rozkázala "moja dcera,ked bola doma na dovolenke. Nakolko ho nestihla zjesť, tak som aj ja ochutnala. Nie je to klasické koložvárska kapusta, lebo som nezapekala so smotanou, len na vrch si dávame, pri podávaní jedla. Je to posledný kusok, tak som velmi nemala z čoho vyberat pri fotení profilovky.

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 šálka
500 g
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si uvaríme klasicky ryžu.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu dáme masť , nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú červenú papriku a mleté mäso. Osolíme okoreníme a všetko dokladne udusíme domäkka.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom zoberieme zapekaciu misu a vrstvíme: začíname kyslou kapustou.....dáme polovicu....

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...pokračujeme ryžou....

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ....pridáme vrstvu mäsa......

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a končíme zas kyslou kapustou. Nedávame žiadny tuk, mäso je dosť mastné, pustí šťavu.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto pripravenú zapekaciu misu vložíme do vyhratej rúry a necháme piecť. Treba na to dohliadat,lebo aj mne trocha kapusta prihorela. Najlepšie je asi misu zakryt bud vrchnakom,alebo alobalom.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

babav
Dobry recept,taka kapusticka mi velmi chuti !
hexxic
špičkové jedlo, jedno z mojich obľúbených :-)
ketty3811
kyslú kapustu,aj mleté mäso mám,takže môžem vyskúšať.:-)
evusik
toto je výborné zimné jedlo a veru som ho už dávno nerobila, musím to napraviť :-)
evanaaa
Tiež som dávno nerobila, robím podobne, ale - kde je klobása ? Aj tú tam dávam, nech spestrí tú chuť, ale kto nedá, nič sa nestane.
dorisa
@evanaaa , dcera nechcela, tak ako ani smotanu, tak som uvarila,podla jej priania. Ja samozrejme si to vštko tam prihodím,mňam. Ďakujem za komentáre všetkým.
matahari1974
ja milujem toto jedlo , ja davam ako prilohu varene zemiaky ....mňam
a ak mám , tak dávam aj klobasu..
1ariana
U nás v závodnej jedálni to volajú Bulharská sarma, zhodou okolností to varia vo štvrtok, takže voľba je jasná, lebo u nás je výber z troch jedál.
duschko
Uz davno som tuto kapustu nerobil. Kapusticka a ostatne suroviny su, uz len sa do toho pustit. Domaca klobasa mi tam nesmie chybat.
frona
hurá...konečne koložvárska kapusta bez klobásky..... uvarím, upečiem a dúfam, že bude chutiť aj manželovi
azza
Chcem vedieť kam dávate klobasu? ja to robim bez klobasi.
dorisa
@azza ,klobásku pridávam(ak robím aj s klobáskou), tak hneď na mäso.
vk453
dávno som nerobila, ale určite to najbližšie spravím, ja zapekám poliate so smotanou.
janger
Mila @doriska , dodatocne ti srdecne blahozelam k tvojim narodeninam!!! Pozdravujem ta :-)!
dorisa
@janger , ale dakujem velmi pekne, ja som nechcela spomenut narodky, ale to, že kozorožci su takí ludia........ Ďakujem, naozaj z celého srdca.
ocek
moja polovička ju stále spomína,musím ju niekedy uvarit
cica2
tak toto som ešte nerobila a kedže kapustu máme radi, tak rada vyskúšam aj tento receptík.... doriska, tiež sa pripájam a k narodeninám prajem všetko naj:))...a ešte raz ďakujem za milé privítanie:)
maska3
koložvársku kapustu robievam často, všetci ju máme radi. Já dávam na mleté mäso aj sušené huby ktoré som asi na pol hodinku dala do teplej vody a potom vyžmýkala. Pridávam aj surovú klobásku pokrajanú na kolieska alebo oravskú slaninku nakrájanú na rezančeky, všetko zalejem 12% smotanou na varenie. A celá rodina máme čemer.
dorisa
@waocipa , ďakujem, ja mám rada v kuchyni klasiku.@maska3 , ďakujem za komentár, aj ja robím "takú vyživnejšiu",ale takto si to dcera rozkazalaa, dietnejšiu.
maska3
viem to pochopiť, moja dcera keď bola v puberte tak bola 2 roky vegetarianka , vtedy som jej koložvarsku kapustu robila z drvenej soje bez klobasky a slaniny. Jej to chutilo , mne nie. Ale čo by sme pre deti neurobili, nie?
zitabanikova
...a nakoniec to všetko, ešte zalejem sladkou smotanou na šľahanie, je to výborné...
mumyna
aj ja sa pridávam k milovníkom tohoto pokrmu, tiež dávam klobásu a zalievam smotanou. A potom papáme aj trikrát denne:-)
chillicokolate
...a ja som to este vylepsila. Kedze mi zostal od vcera pekac s vynikajucou mastou po pecenej krkovicke, ani som ho neumyla a ryzu som rozlozila na to :)... ale inak riady umyvam :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia