Foto: dorisa
Toto jedlo si "rozkázala "moja dcera,ked bola doma na dovolenke. Nakolko ho nestihla zjesť, tak som aj ja ochutnala. Nie je to klasické koložvárska Zobraziť celý popisToto jedlo si "rozkázala "moja dcera,ked bola doma na dovolenke. Nakolko ho nestihla zjesť, tak som aj ja ochutnala. Nie je to klasické koložvárska kapusta, lebo som nezapekala so smotanou, len na vrch si dávame, pri podávaní jedla. Je to posledný kusok, tak som velmi nemala z čoho vyberat pri fotení profilovky.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Najprv si uvaríme klasicky ryžu.
-
3
Na panvicu dáme masť , nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú červenú papriku a mleté mäso. Osolíme okoreníme a všetko dokladne udusíme domäkka.
-
4
Potom zoberieme zapekaciu misu a vrstvíme: začíname kyslou kapustou.....dáme polovicu....
-
5
...pokračujeme ryžou....
-
6
....pridáme vrstvu mäsa......
-
7
...a končíme zas kyslou kapustou. Nedávame žiadny tuk, mäso je dosť mastné, pustí šťavu.
-
8
Takto pripravenú zapekaciu misu vložíme do vyhratej rúry a necháme piecť. Treba na to dohliadat,lebo aj mne trocha kapusta prihorela. Najlepšie je asi misu zakryt bud vrchnakom,alebo alobalom.
a ak mám , tak dávam aj klobasu..