Foto: patroveckypitrs
Dlho som uvažoval ako upiecť zemiaky s bryndzou. Tak aby nám to chutilo a zachovalo chuť bryndze. Keď som ju riedil so smotanou to Zobraziť celý popisDlho som uvažoval ako upiecť zemiaky s bryndzou. Tak aby nám to chutilo a zachovalo chuť bryndze. Keď som ju riedil so smotanou to nebolo ono. Skúsil som s jogurtom upiekol ochutnám a je to tu. Kto chce môže si pridať praženú slaninu. Ja som to robil bez nej. Sebe som pridal prílohu údené krídla z Lidla.
porcie
príprava
na 200°C °C
Postup
-
1
Prve som zarobil jogurt v miske s lisovaným cesnakom a bryndzou. Nech prejde chuť cesnaku. Potom som očistil zemiaky nakrájal na na väčšie kusy. Na plech som dal papier na pečenie potrel maslom. Na to som poukladal zemiaky, ktoré som osolil, posypal rascou a na vrch podával tenké plátky masla. Dal zapiecť do rúry na 200°C na 20 minút. Po tejto dobe som plech vytiahol a nalial na zemiaky zmes z jogurtu a bryndze. Jemne som premiešal, nech sa zmes dostane po všetkých zemiakoch. Pozor na papier nepotrhať niektoré zemiaky sú prilepené. A znovu som to dal do rúry zapiecť na 10 - 13 minút.
-
2
Tu je výsledok ten pohľad Vás odmení a ta vôňa ani nepíšem, báseň.
-
3
Ženskej časti rodiny stačili zemiaky, no ja som si dal prílohu k ním. Kto chce môže si pridať opraženú slaninu, alebo kyslú kapustu. Ak si zemiaky uvarite, tak Vám želám dobrú chuť. Je tu nenáročné jedlo a sýte. Tanier zasýti, lebo viac sa nezvýši zjedia ostatný.
Skús takto, tiež s bryndzou... :-) :
Len bryndzu s jogurtom som si mierne nariedil vodou aby sa to dalo naliat, mal som to dost huste..
super recept, jednoduchy a chutny. dik ;-)
ty musis byt strasna chudera, redakcia by ta mala konecne poslat kam patris
Je vidno, že si bryndzu na rozdiel odo mňa nikdy nezapekala, tú arómu by si si zapamätala do konca života.
to je kazdeho osobny nazor co mu zapacha a co nie. Ja narazam na tvoje nechutne vyjadrovanie. Skoda ze ta doma nenaucili slusnemu spravaniu
Nejako nerozumiem, kde v tomto recepte mám nejaký komentár? Ty si nejako schizofrenický.