Foto: dorisa
Toto jedlo sme doma jedávali. Doniesol ho moj otec, ktorý ma nejakú rodinu v Čechách a tak sem tam uvarím toto jedlo aj doma Zobraziť celý popisToto jedlo sme doma jedávali. Doniesol ho moj otec, ktorý ma nejakú rodinu v Čechách a tak sem tam uvarím toto jedlo aj doma mojmu priateľovi. Takže má tradície aj na Slovensku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny(pomýlila som si dozu na múku, tak sorry)
-
2
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, potom ich nastruhame na jemno, alebo prelisujeme, pridáme vajce, soľ.....
-
3
... hrubú múku podľa potreby a vypracujeme cesto.
-
4
Z cesta vytvoríme valčeky o priemere cca 3 cm.
-
5
Medzitym si na šporák dáme veľký hrniec s vodou, ktorú osolíme. Keď začne voda vrieť, tak tieto šúlky dáme variť
-
6
Keď vyplávajú nahor, sú uvarené a dierkovanou naberačkou ich z vody vyberieme.
-
7
Potom by sa mali tieto zemiakové šúlky nakrájať na kolieska o hrúbke cca 1cm a to alebo niťou, alebo nožom.
-
8
V kastróli si na oleji upražíme veľa cibule. Keď je cibuľa uoražená, dáme do kastróla knedličky , jemne osolíme a pohrkáme s kastrolom,alebo dobre premiešame, aby sa tuk, aj cibuľa dostali na každý kúsok.
-
9
Podávame s kyslým mliekom. Je to veľmi jednoduché jedlo našich predkov. Dobrú chuť.
ukladam