Rarášky z Doubic

Zdeněk Michálek
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 7. augusta 2013
Rarášky z Doubic
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
600 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme cesto z jemne nastrúhaných zemiakov (záleží na kvalite a množstve škrobu v zemiakoch), pridáme vajcia, soľ, korenie, majorán, cesnak a podľa potreby polohrubú a hladkú múku tak, aby vzniklo hustejšie cestíčko.

  2. 2

    Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Rozdelíme ich na kúsky a každý z nich obalíme v cestíčku. Vkladáme do rozpáleného oleja, ktorý nesmie byť horúcejší ako 150 stupňov, a vyprážame.

  3. 3

    Ako prílohu môžeme použiť čerstvý šalát.

  4. 4

    Tip šéfkuchára: Namiesto prsičiek použijeme vykostené stehná, sú šťavnatejšie.

Diskusia k receptu

tatranka
Toto robievam.Ráz ich uvádzal komik Peter Novotný ,keď viedol rubriku o varení.Od vtedy ich sem tam urobím.
evanaaa
Už som čítala, že nový Černobyl, hehe. Takže kuracie v cestíčku na zemiakové placky? V nich by mi chutilo hocaké mäsko, dobrotka.
myalab
jeeee hotel Bratislava tam som praxovala :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia