Rarášky z Doubic
Zdeněk Michálek
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 7. augusta 2013
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 7. augusta 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme cesto z jemne nastrúhaných zemiakov (záleží na kvalite a množstve škrobu v zemiakoch), pridáme vajcia, soľ, korenie, majorán, cesnak a podľa potreby polohrubú a hladkú múku tak, aby vzniklo hustejšie cestíčko.
- 2
Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Rozdelíme ich na kúsky a každý z nich obalíme v cestíčku. Vkladáme do rozpáleného oleja, ktorý nesmie byť horúcejší ako 150 stupňov, a vyprážame.
- 3
Ako prílohu môžeme použiť čerstvý šalát.
- 4
Tip šéfkuchára: Namiesto prsičiek použijeme vykostené stehná, sú šťavnatejšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu