Bravčová panenka s fazuľkami a hubami
šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave, 17. decembra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, potom pridáme ochutené mäso a restujeme po všetkých stranách do zlatohneda. Dáme dopiecť do rozohriatej rúry na asi 10 minút. Medzitým fazuľky uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka.
- 2
Huby orestujeme s čili a cesnakom na olivovom oleji do zlatohneda, potom podlejeme bielym vínom. Víno necháme trochu odpariť. K hubám pridáme uvarené fazuľové struky, maslo, dobre premiešame a ochutíme. Hotové mäso nakrájame na plátky a servírujeme spolu s fazuľkou a hubami.
- 3
Náš tip: Huby shi–take sa v Číne nazývajú aj „elixír života“. Pravidelné užívanie týchto húb vraj uchováva dobrý zdravotný stav, zvyšuje celkovú vitalitu, sexuálnu aktivitu, odolnosť proti vírusovým ochoreniam aj proti následkom prechladnutia a znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Posilňuje celkovú obranyschopnosť tela.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu