Bravčová panenka s fazuľkami a hubami

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave, 17. decembra 2009
Bravčová panenka s fazuľkami a hubami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 g
250 g
3 PL
3 strúčiky
1 ks
2 PL
1 dl




Postup

  1. 1

    Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, potom pridáme ochutené mäso a restujeme po všetkých stranách do zlatohneda. Dáme dopiecť do rozohriatej rúry na asi 10 minút. Medzitým fazuľky uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka.

  2. 2

    Huby orestujeme s čili a cesnakom na olivovom oleji do zlatohneda, potom podlejeme bielym vínom. Víno necháme trochu odpariť. K hubám pridáme uvarené fazuľové struky, maslo, dobre premiešame a ochutíme. Hotové mäso nakrájame na plátky a servírujeme spolu s fazuľkou a hubami.

  3. 3

    Náš tip: Huby shi–take sa v Číne nazývajú aj „elixír života“. Pravidelné užívanie týchto húb vraj uchováva dobrý zdravotný stav, zvyšuje celkovú vitalitu, sexuálnu aktivitu, odolnosť proti vírusovým ochoreniam aj proti následkom prechladnutia a znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Posilňuje celkovú obranyschopnosť tela.

Diskusia k receptu

cokomilka
Bravčová panenka neprepečená...Chýba mi k nej nejaká sauce...hm.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia