Toto cesto je veľmi jednoduché, množstvo si regulujete podľa potreby. Je to základný druh, ktorý používam na jablkový koláč, pité, vykrajované formy zliepané s Zobraziť celý popisToto cesto je veľmi jednoduché, množstvo si regulujete podľa potreby. Je to základný druh, ktorý používam na jablkový koláč, pité, vykrajované formy zliepané s džemom. Nepotrebujete vymastiť plech, pretože sa nelepí, navyše zostane dlho čerstvé. Pečiem z neho koláčiky na Vianoce. V základnom postupe uvádzam polohrubú múku, ale zistila som, že ešte lepšie sú z celozrnnej ražnej múky.
príprava
Postup
-
1
Všetko preosejeme na dosku, pridáme žĺtky a vypracujeme cesto. Necháme aspoň pol hodinku stuhnúť v chlade, potom spracujeme podľa potreby. Ak chcete, aby viac nakyslo, pridajte pol balíčka prášku do pečiva( napr. na jablčník).
- 2
Priklad pomeru, ktorý používam na koláčiky lepené džemom: 125 g cukru : 250 g Hery : 375 g múky
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu