Maďarský závin fotorecept

medovnicek - fotkaMedovnicek, 11. augusta 2013 17:40
Ďalšie recepty »

Recept na závin s takýmto názvom mám odložený z časopisu Rytmus života. S cestom som bola maximálne spokojná.

Suroviny

I. cesto:
500 g alebo hladká múka
6 PL
60 g
2 ks
2 ks
 štipka
II. cesto:
200 g
6 PL
2 PL
1 ks na potieranie
Okrem toho:
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Mne z tohto množstva vyšli štyri záviny. Z múky, masti, vajca, žĺtka a štipky soli vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré zabalíme do fólie a pri izbovej teplote necháme asi 30 minút odpočinúť.

    Maďarský závin (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Masť na druhé cesto necháme pri izbovej teplote zmäknúť. Pridáme k nemu múku so smotanou a vypracujeme redšie cesto.

    Maďarský závin (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odležané cesto rozváľame na pomúčenej doske na plát.

    Maďarský závin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A potrieme redším druhým cestom.

    Maďarský závin (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zvinieme ho do rolády.

    Maďarský závin (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozkrájame na štyri kusy, ktoré zabalíme do fólie. V chlade ho necháme hodinu preležať.

    Maďarský závin (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z odležaného cesta postupne vyvaľkáme pláty hrubé asi 3 mm.

    Maďarský závin (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A teraz už závisí od nás čím budeme plniť. Ja som plnila višňami s makom, strúhanými jablkami s makom a jablkami posypanými škoricou.

    Maďarský závin (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zvinieme do závinu, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C. Po upečení ich môžeme potrieť rozpusteným maslom.

    Maďarský závin (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pocukrujeme a po vychladnutí krájame.

    Maďarský závin (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist