Grilovaný camembert s orechmi a medom fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 19. marca 2011

fotku podobného syra som videl minulý rok na internete a hneď som vedel, že ho musím pripraviť a ochutnať...

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 hrsť
1-2 ks /feferónka/
1 PL
1-2 ks alebo celozrnný rohlík
1 strúčik
1-2 PL




Postup

  1. 1

    ...očistený strúčik cesnaku nakrájame na drobno, zalejeme olivovým olejom a necháme odpočívať. Medzitým už grilujeme nakrájanú bagetku na grilovacej panvici....

    Grilovaný camembert s orechmi a medom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...keď je bageta hotová, na panvicu dáme camembert, alebo iný syr s bielou plesňou a grilujeme ho z obidvoch strán...

    Grilovaný camembert s orechmi a medom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...v rendlíku roztopíme med, pridáme orechy a nakrájanú chilli papričku. Med nevaríme! len mierne prehrejeme, aby bol tekutý. Na tanier dáme pár lístkov šalátu, na šalát grilovaný syr, na syr med s orechami a vedľa syra opečené bagetky prekvapnuté cesnakovým olejom. Podávame s dobrým suchým vínkom, ja som mal červené...dobrú chuť

    Grilovaný camembert s orechmi a medom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

ketty3811
waw,tak toto vyzerá úžasne.Myslím,že všetky suroviny mám doma,takže čoskoro vyskúšam.@enerrgizer ,ako vždy pekný fotopostup a tá úvodná fotka,nádhera.:-)
janger
My to robime len ako chutovky, bud camembert alebo brie. Kusok bagetky, na to platok toho syra, orechy a trosku poliat medom. Ty si to mal ako hlavne jedlo, ze? Vyzera to fantasticky. Spravim niekedy podla teba :-)!
elantra
take lubim k vinku. len skoda tvojho nicku rovno na stred fotky...v rozku by bol zly? :-)
enerrgizer
dakujem, som rad, ze sa vam recept paci :-) @elantra uz mi plagiatori ukradli nejake fotky, predtym som nick na fotke nemal vobec. Keby som ho mal dole v rozku, nie je problem ukradnutu fotku orezat, takto je vacsi problem publikovat ju inde. Snazim sa, aby nick bol takmer priesvitny a minimalne viditelny...
elantra
@enerrgizer tusila som ze ti asi kradli fotky, po mojich zatial nikto nesiel :))) ale receptik aj tak super ;)
jerica
teším sa na Tvoje ďaľšie ponuky,uložené ale nie do šuflíka , vyskúšam !!
Ja v si neviem spraviť priesvitné logo (nik) poraď.
enerrgizer
v programe Picasa, dvakrat kliknem na fotku a tam je potom ponuka text (myslim, ze ABC) potom sa napise text, da sa nastavit hrubka, ci ma byt priesvitne, alebo nie a aj dalsie veci... dufam, ze si to dobre pamatam, lebo nie som teraz pri svojom PC :-)
cica2
obdivujem tvoje krásne recepty a hlavne chlapov ktorí dokážu takto variť, vidno že ťa to baví a varíš s láskou, klobúk dole!
skye
jooooj, no tak toto...uz sa mi slinky zbiehaju. davnejsie som skusila kombinaciu syr a med a je fakt vynikajuca...a este to vinko k tomu no to je seven heaven. Enerrgizer urcite tvoj recept vyskusam :-)
enerrgizer
vďaka... sladko-pikantná chuť medu s chilli a orechmi, roztopený syr ... hmmm ... asi čoskoro zase budem grilovať... :-)
marcy
ako vždy " sánka dolu " profesionálne prezentované,fajnové kombinácie a jednoduchosť prípravy,supéééér :-)
monzet
Včera na grilovačke nad mäskom jednoznačne vyhrala táto fajnota:-))
Jednoduché a vynikajúce!
evas13
Toto je fajnôtka, robievam camembert, ale musím ešte pridať tieto Tvoje dobroty. :)
cica2
@enerrgizer už som vyskúšala pár tvojich receptov a ani raz ma nesklamali, ako aj tento grilovaný camembert s orechmi a medom, a ako píšeš, tá sladko-pikantná chuť medu s chilli a orechmi, roztopený syr, je naozaj výborná a k tomu tie bagetky s chuťou cesnaku, ešte teraz sa zalizujeme :-DD (akurátne som musela dať lieskovce, lebo dáky škriatok, mi zjedol vlašské orechy :-D ) Ďakujem ti za úžasný recept a prajem krásny dník! ;-)





havino
@enerrrgizer , odskúšané, zjedené, vychválené do nebies , fakt vynikajúce, budem robievať pravidelne, odporúčam
k receptu som sa dostala vďaka @cica2 , tu na vareche som ho prehliadla, kedže sme do tej chute chilli s medom šli tak povediac , že no skúsime , uvidíme a mala som len dva kusy syra, tak som ho po ugrilovaní pokrájala, dalo sa pekne aj ked bol ťahajúci, mäkký,ale pekne som ho uložila už na opečené bagetky, niektoré som menej poliala s medom, niektoré viac a každý len tie viac poliaté bral do rúk, takže som potom smelo všetky poliala, vdaka Ti za tento recept, výbornéééé




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia