Grilovaný camembert s orechmi a medom fotorecept
Foto: enerrgizer
fotku podobného syra som videl minulý rok na internete a hneď som vedel, že ho musím pripraviť a ochutnať...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...očistený strúčik cesnaku nakrájame na drobno, zalejeme olivovým olejom a necháme odpočívať. Medzitým už grilujeme nakrájanú bagetku na grilovacej panvici....
-
2
...keď je bageta hotová, na panvicu dáme camembert, alebo iný syr s bielou plesňou a grilujeme ho z obidvoch strán...
-
3
...v rendlíku roztopíme med, pridáme orechy a nakrájanú chilli papričku. Med nevaríme! len mierne prehrejeme, aby bol tekutý. Na tanier dáme pár lístkov šalátu, na šalát grilovaný syr, na syr med s orechami a vedľa syra opečené bagetky prekvapnuté cesnakovým olejom. Podávame s dobrým suchým vínkom, ja som mal červené...dobrú chuť
Ja v si neviem spraviť priesvitné logo (nik) poraď.
Jednoduché a vynikajúce!
k receptu som sa dostala vďaka @cica2 , tu na vareche som ho prehliadla, kedže sme do tej chute chilli s medom šli tak povediac , že no skúsime , uvidíme a mala som len dva kusy syra, tak som ho po ugrilovaní pokrájala, dalo sa pekne aj ked bol ťahajúci, mäkký,ale pekne som ho uložila už na opečené bagetky, niektoré som menej poliala s medom, niektoré viac a každý len tie viac poliaté bral do rúk, takže som potom smelo všetky poliala, vdaka Ti za tento recept, výbornéééé