Foto: enerrgizer
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska a víno z Talianska...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...napácoval som srnca. Dohodol som sa s ním, že sa skamaráti s cesnakom, dijonskou horčicu, tymiánom a suchým červeným. Nechal som ich spolu asi 877 minút...
-
2
...na druhý deň som nakrájal šalotku, červenú a klasickú cibuľu, orestoval som ju na masti a po niekoľkých (14) minútach som pridal mäso a čerstvo mleté korenie. Dusil som ho pár minút (43) v tlakovom hrnci...
-
3
...keď klesol tlak, tak som hrniec otvoril a k mäsu som pridal hnedé nakrájané šampiňóny...
-
4
...o niekoľko minút (19) som pridal k hubám paprikovú pastu, dochutil som soľou a na záver som ešte pridal 3 strúčiky cesnaku, nakrájaného na jemno. Nechal som prevrieť. Bielu cibuľu som nakrájal na polkolieska a ozdobil som ňou hotové mäsko na tanieri...
-
5
...keď sa mäso dusilo, spravil som (teda robot) výbornú varenú knedľu podľa @egresky , pridal som aj nakrájaný rožok...
-
6
...dospeláci si môžu dať k mäsku suché červené a deti príbor... dobrú chuť :-)
Pekný recept.