Rezeň z pomletého mäsa fotorecept

zdezda - fotkazdezda, 6. júla 2010
Rezeň z pomletého mäsa (fotorecept)
Foto: zdezda

Tento recept mám od mojej milej, šetrnej ale vždy pohostinnej tety. Chutil všetkým, malým aj veľkým :-)

4
porcie
20+chladenie minút
príprava

Suroviny

500 g
100 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Tak som si to pripravila a idem na to ...

    Rezeň z pomletého mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomleté mäso zmiešam s mliekom, soľou a korením.

    Rezeň z pomletého mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridám nastrúhaný syr, u nás sa vraví, že na tekvicu :-)

    Rezeň z pomletého mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a " patlám", až urobím pekný bochník, ktorý dám na 1 hod., do chladničky.

    Rezeň z pomletého mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravím si suroviny na trojobal / do vajíčok, pri tomto recepte, nepridávam nič/ a z veľkého, mäsového bochníka urobím malé /bolo ich 9 /:-)

    Rezeň z pomletého mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obaľujem klasicky, no v múke treba zmes jemne roztlačiť do tvaru" sťaby rezeň".

    Rezeň z pomletého mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 8

    :-))))))))))))))))

    Rezeň z pomletého mäsa (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

sjuz
ako decko som zbožňovala mletý rezeň, maslový a so zemiakovým pyré....:)
bambulka51
Raz urcite vyskusam,sice to mliecko sa mi zda divne ale vsak syr sa dava,tak preco nie mlieko.Super a dakujem @Zdezda ,dakujem tete...
evusik
@bambulka ja robievam roládu z mletého mäsa a tiež tam ide mlieko a je veľmi dobrá.... vyskúšaj..... @zdezda pekný recept aj foto, určite vyskúšam :-)
enerrgizer
to je parádna večera...alebo skôr slávnostný obed, pekné všetko (recept, foto, servírovanie)
alexdidi
tiež robievam takéto rezne...mám ich pod názvom Syrové rezne, ibaže tie moje obsahujú viac syra aj mlieka + vajíčka a nechávajú sa odležať cez noc...sú vynikajúce...tie tvoje určite tiež, tak ich musím vyskúšať...
bozulka
Takéto rezne sme robievali za "oných čias"keď nebolo dosť mäsa.Robievalo sa to z bôčika/ten bol dostaž skoro vždy/pridávala som viac syra a lyžicu červenej papriky.Ostatné ako je v tomto recepte.Skutočne boli výborné a chutili aj studené s chlebom a napríklad s kyslou uhorkou alebo inou zeleninou./aj horčica a cibuľka/.
frezia68
Poznám,aj s tým mliečkom,len nechám odstáť v chladničke aspoň hodinu-výborné,pripomenula si mi to,lebo vyprážam zriedka,ale fajnotka :-)))
zdezda
:-))))))) vďaka za pochvaly, chutilo nám, nič nezostalo :-)))))))
celka
Mletý řízek se sýrem jsem si dávala v retauraci, když jsem pracovala.
Moc mi chutnal. To mléko se mi nezdá divné. Moje sousedka dělávala
výbornou sekanou z plecka s kondensovaným neslazeným plékem
Tatra. Děkuji za nápad na oběd.
ludka10
...tiež si mi pripomenula niekdajšie časy. Robievala som to presne takto, ale vždy deň vopred som mäsko pripravila a robila som až na druhý deň. Ďakujem za nápad, už som veru na to pozabudla...
aroooo
takéto, ale fašírky robia v reštaurácii, kde chodíme na obedy, sú výborné,vždy si ich dám, dík za recept ide do KK
tinca
@zdezda je to pochúťka a s pyré ako píše sjuz, robím často, ale nie v trojobale, ale len v strúhanke ako fašírky
sisinka131
Ja ich robievam tiez, ale z bociku, mlieko tam treba a syru hodne, - odstat v chladnicke, obalit do trojobalu - nemaju chybu - vynikajuci recept
evanaaa
Zo syrom som aj ja robila, dala som dokonca smotanu, ale tiež len v strúhanke, nabudúce skúsim aj trojobal. K tomu ale iba pyré, v týchto teplých dňoch majonézové šaláty nerobím. Zdezda, vďaka za tip, čoskoro urobím. ( cystám sa robiť kel, možno aj k nemu).- chystám, oprava.
viktoria1
ja by som potrebovala ten recept na ten salat. co je vedla tej rezne. dakujem
moli
Výýýýýýýýýýýýýborný to rezník.Ja som sa to naučila od svokry, ona ho často robievala a nedá sa mu odolať, robievam ho i ja :o)