Cesnakové slimáčiky

oriestok - bez fotkyoriestok, 8. októbra 2009
Cesnakové slimáčiky
Foto: oriestok

Naša veľmi obľúbená chuťovka, ktorú som práve dnes pripravovala pre návštevu.

6
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
42 g
1 KL
100 ml
700 ml
1 PL
Plnka:
250 g
10 strúčikov
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Z droždia, cukru a 200 ml mlieka urobíme kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a spracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút vykysnúť.

  2. 2

    Potom cesto rozdelíme na 6 bochníčkov. Bochníčky vyvaľkáme, natrieme plnkou, stočíme a krájame cik-cak trojuholníčky. Potrieme ich rozšľahaným vajcom, posypememe vegetou, sezamom, makom..., dáme na vymastený plech a upiečieme. Hneď po upečení potrieme slanou vodou.

Diskusia k receptu

fanynka83
joj tak tieto kolaciky milujem...robieva ich viac menej pravidelne moja mamina a vzdy po nich ledav prazdny pech ostane..mnam...dakujem za recept... :)
hefi
Aj ja ich robievam často, sú fantastické,vždy robím z dvoch dávok, jeden náš priateľ ich pomenoval ako charakterky, vraj len ten čo má charakter vie, kedy ich má dosť.
tamik
fantastické...vyšli mi na jedničku...ďakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia