Foto: oriestok
Naša veľmi obľúbená chuťovka, ktorú som práve dnes pripravovala pre návštevu.
6
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z droždia, cukru a 200 ml mlieka urobíme kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a spracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút vykysnúť.
- 2
Potom cesto rozdelíme na 6 bochníčkov. Bochníčky vyvaľkáme, natrieme plnkou, stočíme a krájame cik-cak trojuholníčky. Potrieme ich rozšľahaným vajcom, posypememe vegetou, sezamom, makom..., dáme na vymastený plech a upiečieme. Hneď po upečení potrieme slanou vodou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu