Foto: palokuchki
Pridavam jeden z dalsich mojich dietnych receptov. Sladke zemiaky obsahuju vitamin A, C, E, magnezium, draslik a su bohate na antioxidenty. 100g sladkeho zemiaka Zobraziť celý popisPridavam jeden z dalsich mojich dietnych receptov. Sladke zemiaky obsahuju vitamin A, C, E, magnezium, draslik a su bohate na antioxidenty. 100g sladkeho zemiaka ma 123 Kalorii.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Sladky zemiak som ocistila, potrela lyzicou oleja a posolila. Dala som ho do misky na pecenie a piekla som ho vo vyhriatej rure 180C 40 minut.
-
2
Medzitym ako sa zemiak piekol, na oleji som si oprazila nakrajanu cibulu so struckom cesnaku. K oprazenej cibule som pridala osupanu nakrajanu paradajku.
-
3
Tieto dve nasledujuce fotky mi nevysli, lebo sa z paradajky parilo. Na buduce uz viem, ze ked budem fotit musim panvicu odlozit zo sporaka. Tak k oprazenej paradajke som pridala fazulu. Bola to fazula z konzervy, pomiesane styri druhy fazuly s cicerom.
-
4
K fazuly som potom este pridala na drobno nakrajany spenat. Trochu som to posolila, premiesala a prikryla som to, aby sa spenat sparil. Panvicu som odtiahla na bok sporaka a tak som to nechala chvilu postat. Nakoniec som do hotovej fazulovej omacky zamiesala na drobno nasekanu bazalku.
-
5
Upeceny zemiak som prekrojila po dlzke
-
6
a naplnila som ho fazulovou omackou. Kto chce moze si vrch posypat na drobno nastruhanym syrom.
Jerica, v Kauflande mávajú často, ak máš možnosť.