Plnený sladký zemiak fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 23. mája 2011

Pridavam jeden z dalsich mojich dietnych receptov. Sladke zemiaky obsahuju vitamin A, C, E, magnezium, draslik a su bohate na antioxidenty. 100g sladkeho zemiaka Zobraziť celý popisPridavam jeden z dalsich mojich dietnych receptov. Sladke zemiaky obsahuju vitamin A, C, E, magnezium, draslik a su bohate na antioxidenty. 100g sladkeho zemiaka ma 123 Kalorii.

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
 menšia
150 g mix z konzervy
1/2 salky cerstve
1 PL
1 strúčik
2 PL
1 PL strúhaný




Postup

  1. 1

    Sladky zemiak som ocistila, potrela lyzicou oleja a posolila. Dala som ho do misky na pecenie a piekla som ho vo vyhriatej rure 180C 40 minut.

    Plnený sladký zemiak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitym ako sa zemiak piekol, na oleji som si oprazila nakrajanu cibulu so struckom cesnaku. K oprazenej cibule som pridala osupanu nakrajanu paradajku.

    Plnený sladký zemiak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tieto dve nasledujuce fotky mi nevysli, lebo sa z paradajky parilo. Na buduce uz viem, ze ked budem fotit musim panvicu odlozit zo sporaka. Tak k oprazenej paradajke som pridala fazulu. Bola to fazula z konzervy, pomiesane styri druhy fazuly s cicerom.

    Plnený sladký zemiak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K fazuly som potom este pridala na drobno nakrajany spenat. Trochu som to posolila, premiesala a prikryla som to, aby sa spenat sparil. Panvicu som odtiahla na bok sporaka a tak som to nechala chvilu postat. Nakoniec som do hotovej fazulovej omacky zamiesala na drobno nasekanu bazalku.

    Plnený sladký zemiak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upeceny zemiak som prekrojila po dlzke

    Plnený sladký zemiak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a naplnila som ho fazulovou omackou. Kto chce moze si vrch posypat na drobno nastruhanym syrom.

    Plnený sladký zemiak (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

lucylee
geniálny recept, ja by som tam už ten syr nedávala
jerica
Danielka ,taký zemiak hoc aj sladký som ešte nevidela , musí to byť výborné,teším sa na každý Tvoj recept :-)) Tvoje recepty sú veľmi veľmi dobre fotopopísané.-)) aj tento si uladám:-))
lubjak
skoda,ze som nasla tvoj recept az teraz,dnes na obed som minula posledne sladke zemiaky,ale recept uz ulozeny.
katarina2511
2 PL oleja = 240 kalorii a syr su dalsie kalorie, nie som si ista, ci je to dietne jedlo :)))
evanaaa
Výborné, Palokuchki, len ozaj sa ten zemiak tak dlho pečie ? Nabudúce si kúpim aspoň dva veľké a naplním, ale by som trochu vydlabala vnútro. Raz som jeden mala a nevedela som, ako ho použiť.
Jerica, v Kauflande mávajú často, ak máš možnosť.
evanaaa
Katarína2511, olej panenský (olivový), syr nízkotučný - a je to!
palokuchki
Dakujem, vase komentare ma potesili. @katarina2511 , dieta s ktorou som sa teraz stretla je dost ina od tych ktore tak velmi prisne pocitaju kazdu Kaloriu. V tejto diete je dovolene maslo, olivovy olej, aj madle a avocado. Link na tuto dietu som dala na mojom predchadzajucom recepte Cicerovy salat so spenatom. Zijes v Kanade, urcite vies po anglicky tak ak ta to zaujima mozes si to vypocut. Tych diet je naozaj hromada a kazdy si moze vybrat co mu najviac pasuje. Dcera bola s touto dietou velmi spokojna. Po tehotenstve schudla 15 kil bez toho, ze by hladovala. Ja som tiez uz schudla 2 kila za dva tyzdne.
katarina2511
Neberte to ako kritiku, len sa mi to zda velmi kaloricke. Nedrzim ziadnu dietu, ale vyhybam sa tukom, cukru, soli, psenicnej muke a podobne. Moja strava je 90 percent surova. Co varim, tak varim doma. Nic hotove nekupujem. Odvtedy nemam ziadne problemy ako vaha, cholesterol, cukor a podobne.
2010
@katarina2511 , zda sa mi to take cudne ze hovoris o kaloriach , isiel som na tvoj web link co vyrabate a je to jedna kaloricka bomba za druhou.Krasne ale riadne "vyzivne".
palokuchki
@katarina2511 , nic sa nedeje ved svoj nazor si mozes napisat. Ja som tiez urobila chybu. Nemala som to do uvodu napisat. Teraz to uz nebudem menit, kvoli tejto diskusii, lebo ta tu zostane. Same jedlo ako take sa naozaj moze zdat dost kaloricke. No do planu ako je rozpisana ta dieta tak tam pasuje. Druhykrat si dam pozor. @2010 , dakujem....
katarina2511
Pre 2010 - robim biznis, mam bakery a peciem to, co chceju zakaznici. Ano, su to kaloricke bomby - suhlasim, keby som nepiekla podla priania zakaznikov, mozem zavriet biznis. Moj vlastny zivotny styl je odlisny. Povazujem tymto debatu za skoncenu. Povedala som svoj nazor, to nie je kritika. Nechcem dat podnet na podobne nechutne vymienanie nazorov ako tu uz bolo a tocilo sa to okolo Vas " 2010".
danculka
Priznám sa ja som sladký zemiak ešte nejedla a preto si recept uložím a vyskúšam,na zeleninu chodievam aj do kauflandu,ďakujem@evanaaa ,budeh ho tam hľadať...:)))))))
janger
Danka, tak ty sa stale pekne drzis tej diety :-). 2 kila za dva tyzdne, to je fajn. Netreba to robit nejako drasticky. A toto vobec nie je nejake nezdravo kaloricke jedlo...Bodaj by som ja mala taku pevnu volu. Drzim palce.
marianne69
.....pekny rcp Danka...ja sice sladke zemiaky nemozem,mozno by som mohla skusit s klasickymi zemiackami,(KK),ale drzim palecky v spustani kileciek:-)mne sa podarilo spustit 5 kg,este 1 kg a odidem z Anglicka s takymi kg ako som prisla,tak som tie muffiny a doughnatsy zo seba striasla:DDD
palokuchki
Janka, Mariana dakujem vam, veru drzte palce. Najhorsie je sa psychicky na to pripravit, potom to uz ide. Musim nieco zo sebou robit, u nas zacina zima a ja mam problemy sa zmestit do minulorocneho zimneho oblecenia. Mariana, tak uz sa urcite tesis na navrat na Slovensko. @danculka , dufam ze ti bude chutit.
jarunka
Sladke zemiaky mam rada a toto sa mi tiez paci....ja ten zemiak upeciem pokrajany a pridam ho k tej fazuli :-)
bozulka
Ešte mám 4 ks batátov,v piatok robím,dnes už mám hotovo.Danka pekný a určite dobrý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia