Bôčiková paštéta

rein - fotkarein, 5. februára 2012
Bôčiková paštéta
Foto: rein
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1 KL
5 ks stredne veľká
1 ks (hlavička)
1 KL
1 KL
3 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bôčik vložíme na pekáč,posolíme ,podlejeme olejom a troškou vody.Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, cesnak a pečieme do mäkka.

    Bôčiková paštéta - obrázok 1
  2. 2

    Bôčik vykostíme a pomelieme na mlynčeku.

    Bôčiková paštéta - obrázok 2
  3. 3

    Ochutíme koreninami a vložíme do chladničky a ak spravíme viac,vložíme do pohárov a sterilizujeme.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Zaváraniny

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobre to vypadá, aj by som skúsila, ale sterilizovať. A ako dlho, na 100°C? Nedalo by sa to nejako skombinovať s mletou bravč. pečeňou aby to malo šmrnc paštéky-nátierky? Iste sa to melie spolu aj s prepečenou cibuľou, dá tomu dobrú chuť.
rein
Dám si aj ja poradiť.A melie sa to aj s cibuľou a cesnakom.
modrykamen
Veru, aj ja pridávam bravčovú pečeň a tiež sterilizujem cca 1,5 hodiny. Deti prosia často aby som to urobil, lebo im chutí a kupenskú ani vidieť.