Foto: uschi
Vianočná klasika, bez ktorej si vianočnú tabuľu neviem predstaviť.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, cukru, vanilky, citrónovej kôry, masla a žĺtkov vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odpočinúť v chladničke asi 30 minút.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a formičkami vykrojíme kvietky. Polovicu plnú a polovicu vykrojíme s menším kvietkom v strede. Preložíme ich na vymastený plech a pečieme pri 180 stupňoch asi 6 minút. Necháme ich vychladnúť a zlepíme ich jahodovým džemom. Vždy jeden plný kvietok a jeden vykrojený. Zlepené ich uložíme vedľa seba a posypeme práškovým cukrom.
- 3
Čokoládu a ceru spolu rozpustíme nad parou, chvíľu necháme vychladnúť a potom malou lyžičkou opatrne nalejeme čokoládu do stredu každého kvietku. Dáme ich na chvíľu do chladničky, aby čokoláda stuhla. Dobrú chuť a veselé Vianoce.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu