Linecké kvietky s čokoládou

uschi - fotkauschi, 10. decembra 2009
Linecké kvietky s čokoládou
Foto: uschi

Vianočná klasika, bez ktorej si vianočnú tabuľu neviem predstaviť.

4
porcie
20 minút
príprava
6 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
70 g
2
140 g
1
50 g
25 g




Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, vanilky, citrónovej kôry, masla a žĺtkov vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odpočinúť v chladničke asi 30 minút.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a formičkami vykrojíme kvietky. Polovicu plnú a polovicu vykrojíme s menším kvietkom v strede. Preložíme ich na vymastený plech a pečieme pri 180 stupňoch asi 6 minút. Necháme ich vychladnúť a zlepíme ich jahodovým džemom. Vždy jeden plný kvietok a jeden vykrojený. Zlepené ich uložíme vedľa seba a posypeme práškovým cukrom.

  3. 3

    Čokoládu a ceru spolu rozpustíme nad parou, chvíľu necháme vychladnúť a potom malou lyžičkou opatrne nalejeme čokoládu do stredu každého kvietku. Dáme ich na chvíľu do chladničky, aby čokoláda stuhla. Dobrú chuť a veselé Vianoce.

Diskusia k receptu

dora
jeeej, ta finta s cokoladou je originalna!
weweve
ukladám do kk a tiež robím inováciu s čokoládou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia