Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...
Rusnácka máčanka podľa Lenky LeRa Rakárovej
Vianoce sú sviatkami tradícií a v tomto videu nám speváčka a skladateľka LeRa pripomenie tradičný recept z...
Pravá vianočná kapustnica od ShukvacikA
Neviem čo by som presne k tomuto povedal, čo sa týka polievok tak moja úplne najobľúbenejšia...
Kokosová roláda (plus piškótové jednohubky)
Inšpiráciou mi bola moja kuchárska kniha "1 millió menü". V recepte bolo cesto urobené z pomletých...
České koláče
Z vlažného mlieka, 1 lyžičky cukru a droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme...
Reginette s pestom, tuniakom a paradajkami
Som zástancom jednoduchých vecí a to isté platí aj u mňa v kuchyni. Nemám rada prekombinované...
Lievance bez kysnutia
tieto liavance su dobre preto, lebo sa do nich nedava drozdie, takze nemusite cakat na vykysnutie
Párance s podmaslím
Na tento recept si pamätám ešte z rokov šesdesiatich, ja som mala 9 rokov, starká keď miesila...
Fazuľa po mexicky
Absolútne neuveriteľná červená fazuľa v hustej pikantnej paradajkovej omáčke v mexickom štýle podávaná s typickou zeleninou a...
Kurací perkelt
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, očistené umyté kurča pokrájané na menšie kúsky,...
Gözleme plnené medvedím cesnakom a tvarohom
Jednoduché, veľmi chutné turecké múčne jedlo, ktoré zvládne naozaj každý :-)
Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí
Moje asi najobľúbenejšie jedlo v Thajsku (Pad Thai ani nič iné sa nechytá)... a že pri...
Nebeské rezy (po mojom)
Je to recept s názvom Nebeské rezy, ja som si ten recept trošku upravila a vyskúšala niečo...
Zdravé raňajky
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné,...
Fazuľa po bretónsky
Strukoviny v jedálničku stále chýbajú, tak tu je jedna inšpirácia. Veľmi chutná, z dostupných...
Šišky pečené v rúre
Určite potešíte veľkých aj malých. Výborná pochúťka na raňajky desiatu, olovrant, večeru.
Okonomiyaki
Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená...
Posúch
Posuch je u nas doma velmi oblubeny - ci uz samotny, namiesto chleba/peciva s akoukolvek prilohou...
Tvarohové batôžky
U nás veľmi obľúbené ako všetko z kysnutého cesta. Od koho mám recept neviem.
Mliečna polievka z čerstvých fazuľových strukov
Výborná mliečna polievka, ktorá zasýti v týchto horúcich dňoch. U nás boli k polievke zemiakové...
Fajnové čokoládovo-kokosové rezy
Inšpirovaná nemeckou stránkou Chefkoch ;-D... tento kolačik je nielen chutný, ale aj výzorovo velmi zaujímavý... a...
Hrnčekový úžasný koláčik
Tento koláčik je naším oblubeným a je aj dosť nenáročný na prípravu, ale chutí vynikajúco.
Medové rezy s orechovou krustou
Tieto rezy su veľmi vďačné, pretože si pláty môžete pripraviť vopred aj dva - tri týždne....
New York vanilkový cheesecake s ovocím
Originálny New York cheesecake je jednoduchý koláč z čistého krémového syra (tvarohu), citrónovej šťavy, kyslej...
Pečený slivkový lekvár z rúry
Odkôstkované rozpolené slivky zmiešame s octom a s cukrom a necháme uzavreté 3 dni v chladnejšej miestnosti postáť....
Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino
Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s...