Foto: ancicka
Tento koláčik je nenáročný čo sa týka roboty,času a aj financii.
porcií
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
350 g |
|
5 PL-kopcovité |
|
1 ks |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
2 PL |
|
na vymastenie |
|
na vysypanie plechu |
|
Puding: | |
7 dl |
|
2 ks ,(jahodový) |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Poleva: | |
2x 200ml |
|
2 ks |
|
2-3 PL |
|
na ozdobu(nemúsi byť) |
|
Postup
-
1
Najsamprv treba uvariť puding,aby vychladol.
-
2
Bielky oddelíme od žltkov a vyšľaháme tuhý sneh s cukrom.
-
3
Po vyšľahaní pridáme žltky,
-
4
pomaličky zašľaháme olej,
-
5
pridáme mlieko,
-
6
a do toho zamiešame múku s práškom do pečiva.
-
7
Veľký plech vymastíme a vysypeme múkou.Dve tretiny cesta vylejeme na plech a na celý rozotrieme.
-
8
Do zbytko zamiešame kakao,
-
9
a lyžicami davame na svetlé cesto tmavé.Na tmavé cesto kladieme lyžicou vychladený puding.Takto pripravené cesto dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
10
Kým sa koláč pečie ,smotanu vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.
-
11
Ešte na teplý koláč vylejeme smotanu a rozotrieme na celý.
-
12
Môžme ,ale aj nemusíme ozdobiť čokoládou.necháme vychladnúť a pokrajame.
-
13
Ku kávičke je to výborna mňamka,pretože tento koláčik je málo sladký. Ked som si to prepočítala ,tak mi to približne vyšlo asi 4 EUR.(aj s kávičkou)
Bol super ani som nestihla ochutnat. Navšteva všetko zjedla.