Ľadový šalát

gittka - fotkagittka, 25. júla 2010
Ľadový šalát
Foto: gittka

šalát,ktorí chutí troška inak ako klasika.

Suroviny

1 ks
3-4 ks
2 kl
1 kl
2 pl
0,5 l




Postup

  1. 1

    šalát rozoberieme a umyjeme.dáme do misky.pridáme nakrájanú cibulku a dobre posolíme.necháme chvílu postát,aby cibulka troška zmäkla.

  2. 2

    medzitým si z vody, octu a oleja spravíme zálievku.

  3. 3

    zalejeme šalát a premiešame.

  4. 4

    podávame k rôznym druhom mäsa,ale aj k cestovinám.

Diskusia k receptu

zdezda
:-) aj ja takto pripravujem šalátik, aj z čínskej kapusty je fajn :-), no dávam aj trochu cukru, príp. umelé sladidlo
tinca
@gittka milujem ľadový šalát, vlastne už kupujem len ten je chrumkavý, ale ja tiež dávam do nálevu aj cukor, ocot už vôbec nepoužívam,ale limetkovú alebo citrónovú šťavu.
gittka
baby,práve v tom je ten fígel,že tam nejde žiadny cukor.šalátik musí byť dobre osolený a tým sa zvýrazní jeho chuť.je príjemne kyselkavý.ale treba ochutnat,lebo na tú inú chut je treba si zviknúť...
22janka22
Naozaj je to ľadový šalát? Vyzerá ako hlávkový, to by mi aj sedelo.
gittka
je ladový,len tým,že sa osolí je taký iný
pravdah
cim je ten salat iny? ved to je ta najstarsia a najvodnatejsia klasika. Preco musime salaty mocit vo vode? aby lepsie vyhnili? chapal by som to este tak za sociku,ked neboli ani ingrediencie a ani fantazia. sorry, ale to uz hranici z nakrajanim paradajky na tzv paradajkovy salat. :-)
beata1
aj ja robievam takyto šalat.Ale vodu nedavam iba soľ,čierne korenie,mladu cibulku celu aj cíbiky a trochu oleja.
zvoncek
Tiež soľ nepoužívam ani vodu, len extra panenský olivový olej s vinným bielym octom, ak nie je mladá cibuľka, zvyknem to urobiť s červenou cibuľkou, nakrájanou na polmesiačiky. nie je treba soliť, veď môže aj cibuľka ostať chrumkavá. A olej tomu dodá takú orieškovú príchuť.
marianne
do nalevu som este pridala CL medu,zdalo sa mi to dost kysle..ale inak skvely,ta jarna cibulka tam sedela...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia