Ľadový šalát

gittka - fotkagittka, 25. júla 2010
Ľadový šalát
Foto: gittka

šalát,ktorí chutí troška inak ako klasika.

Suroviny

1 ks
3-4 ks
2 kl
1 kl
2 pl
0,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    šalát rozoberieme a umyjeme.dáme do misky.pridáme nakrájanú cibulku a dobre posolíme.necháme chvílu postát,aby cibulka troška zmäkla.

  2. 2

    medzitým si z vody, octu a oleja spravíme zálievku.

  3. 3

    zalejeme šalát a premiešame.

  4. 4

    podávame k rôznym druhom mäsa,ale aj k cestovinám.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@gittka milujem ľadový šalát, vlastne už kupujem len ten je chrumkavý, ale ja tiež dávam do nálevu aj cukor, ocot už vôbec nepoužívam,ale limetkovú alebo citrónovú šťavu.
baby,práve v tom je ten fígel,že tam nejde žiadny cukor.šalátik musí byť dobre osolený a tým sa zvýrazní jeho chuť.je príjemne kyselkavý.ale treba ochutnat,lebo na tú inú chut je treba si zviknúť...
cim je ten salat iny? ved to je ta najstarsia a najvodnatejsia klasika. Preco musime salaty mocit vo vode? aby lepsie vyhnili? chapal by som to este tak za sociku,ked neboli ani ingrediencie a ani fantazia. sorry, ale to uz hranici z nakrajanim paradajky na tzv paradajkovy salat. :-)
Tiež soľ nepoužívam ani vodu, len extra panenský olivový olej s vinným bielym octom, ak nie je mladá cibuľka, zvyknem to urobiť s červenou cibuľkou, nakrájanou na polmesiačiky. nie je treba soliť, veď môže aj cibuľka ostať chrumkavá. A olej tomu dodá takú orieškovú príchuť.

Pridaj komentár k receptu: