Foto: namarie
O tom čo sú a čo nie sú boloňské špagety môžeme filozofovať aj do rána. Nejdem sa tu hrať na Nigellu Lawson ani na Zobraziť celý popisO tom čo sú a čo nie sú boloňské špagety môžeme filozofovať aj do rána. Nejdem sa tu hrať na Nigellu Lawson ani na Gordona Ramsayho... ale takto ich robím ja a inak ich robiť ani nebudem. Dobrú chuť :))
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
400 g |
|
1 ks |
|
6 strúčikov |
|
1 konzerva (alebo talianske paradajky drvené) |
|
2 ks |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(alebo eidam) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskôr si dáme uvariť špagety. Ja používam vždy talianske spaghetti - odporúčam Combino - sú výborne. Po uvarení ich precedíme a polejeme 2 veľkými lyžicami olivového oleja aby sa nelepili. Premiešame a necháme odstáť.
- 2
Na oleji a troche masla opražíme najemno nasekanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a mrkvu /zvyknem na koliečka - možu byť aj kocky :)/ Po 5.minutách pridáme mleté bravčové mäso.
- 3
Keď mäso chytí farbu /cca po 2 min./ dolejeme paradajkovú passatu, pridáme čierne korenie, soľ, granulovaný cesnak, worchest. omáčku a bazalku. Poriadne premiešame a necháme variť cca 15 až 20 minút.
- 4
Keď je zmes hotová polejeme ňou špagety, posypeme ich strúhaným syrom /podľa vlastného výberu - cenovo dostupnejší je napríklad eidam, medzi tie drahšie a lepšie patrí určite parmezán, alebo prezretý kozí syr, ktorý dodá receptu nový level./ Na záver posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Bon appetit! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to kde byvas v tom Londyne ? Giorgio Locatelli by ta umlatil svojou capicu... @micanela a skus daco take napisat o bryndzovych haluskach a tu ukamenuju. Spagetti recept ,what ever, bolognese - blbost.