Foto: matavarecha
Palacinky s príchuťou štrúdle ...
porcie
Suroviny
300 g |
|
1 PL |
|
1 |
|
štipka |
|
3 dcl |
|
podľa potreby |
|
na potretie |
|
plnka: | |
|
|
1 čl |
|
50 g |
|
1 |
|
1-2 PL, (podľa sladkosti jabĺk ak sú sladké tak cukor nemusíme) |
|
Postup
-
1
Do múky pridáme vajce, soľ, cukor, mlieko a toľko vody aby vzniklo tekuté cesto. Na horúcu vymastenú panvicu nalejeme 1 malú naberačku cesta, ktoré rýchlo rozlejeme po celej panvici a upečieme tenké palacinky. Upečené palacinky potrieme jablkovou plnkou stočíme a dozdobíme šľahačkou a čokoládovou polevou alebo ľubovoľne. Plnka: Jablká nastrúhame, hrozienka zaparíme vriacou vodou. Do hrnca dáme maslo roztopíme pridáme jablká, škoricový cukor, cukor, a hrozienka a dusíme na malom plameni kým nie sú mäkké, nepridávame žiadnu vodu lebo jabĺčka pustia šťavu.
- 2
pripravíme cesto
- 3
vymastíme panvicu
- 4
upečieme palacinky
- 5
do hrnca dáme maslo
- 6
jabĺčka dáme na maslo pridáme cukor, a škoricový cukor a necháme dusiť
- 7
plnkou potrieme palacinky a stočíme
- 8
a dozdobíme a hotovo
- 2
Diskusia k receptu